CATALUNYA: Prèvia del 5è Ral·li Catalunya Històric 2021

Aquest 2021, i salvant les restriccions per la pandèmia, es celebra la cinquena edició del Ral·li Catalunya Històric. Una prova de regularitat en carretera tancada que va neixer l’any 2017 de la mà del RACC.

L’edició d’aquest any repetiex escenari amb base a Salou. Una elecció encertada davant de l’incerta situació actual provocada per la crisi sanitaria. La Costa Daurada ofereix uns trams mundialistes molt coneguts per l’organització la qual cosa facilita la feina de tothom.

La cursa començarà avui divendres 9 d’abril des del passeig marítim de Salou i es dirigirà cap als primers trams. El massís del Montmell viurà les dues primeres especials de la prova, Les Ventoses i El Montmell, travessant Can Ferrer de la Cogullada i arribant a Vila-rodona. Seguidament arribaran els trams de l’Albiol i Riudecanyes per arribar tancat a les 21:30.

La jornada de dissabte serà la més llarga amb 8 trams cronometrats. Un recorregut ple de trams mundialistes tornaran a ser el gran repte de tots els equips participants. Remarcar que seran trams en carretera tancada, el que suposa una despesa organitzativa molt important i que cal remarcar.

La jornada començarà amb Duesaigües i La Mussara, per anar cap al Pont d’Armentera i Savallà-Conesa. Gaire bé 60 kms cronometrats només la matinal de dissabte. El ral·li s’encaminarà cap al seu final amb el reagrupament de Santa Coloma de Queralt. A les 15h del dissabte els participants es dirigiran cap a la última secció de la prova, Vallespinosa, Querol, Pontons i una segona passada pel Montmell.

Puntuable pel Campionat de Catalunya

Una de les novetats d’aquest any és la puntuabilitat per al Campionat de Catalunya de Ral·lis de Regularitat Super Esport i Esport. Per aquest motiu han estat admesos a participar, els vehicles definits a l’article 2 de l’Reglament Esportiu dels Campionats i Copes de Catalunya de Regularitat Súper Esport i Esport i Legend FCA.

La llista d’inscrits s’enfila fins als 85 participants. Entre els ja clàssics en aquest tipus de curses destaquem una categoria que farà gaudir, si es pot encara més, a tots els presents. Es tracta de la categoria Legend, una categoria no competitiva i que no classificació ni final ni parcial i on podrem veure cotxes com el Peugeot 306 Maxi, Mitsubishi Evo VI o Renault 5 Turbo, entre molts d’altres

El Ral·li en dades

Distància total: 505,39 km
Número d’etapas: 2
Trams: 12
Km de trams: 151,45 km. (30%)
Trams diferents: 11

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments