RAL·LICROS: Presentat el Campionat de Catalunya de Ral·licros

Calafat ha acollit la presentació oficial del primer campionat de Ral·liCros de Catalunya. Aquest comptarà de diverses categories i trofeus, i un calendari de quatre proves, més un test de preparació, que tindrà lloc el pròxim 16 de maig en el propi circuit.

El campionat, que ja vam analitzar fa uns mesos, ha estat impulsat per la FCA (Federació Catalana d’Automobilisme), i tindrà el Circuit de Calafat com a seu permanent de les seves curses aquest any 2021, el primer en disputar-se.
 
El calendari s’iniciarà amb un test conjunt en el propi traçat ebrenc el pròxim 16 de maig, i comptarà amb quatre curses puntuables. Cada una de les quatre proves tindrà també quatre sessions: entrenaments lliures i cronometrats, semifinals i final (A i B), amb joker lap. Un esquema de competició homogeni per a totes les categories i trofeus convocats a aquest campionat, una bona idea per facilitar l’entesa de la competició per a tots els espectadors.

CALENDARI 2021

– RX0 (16 de maig)
– RX1 (13 de juny)
– RX2 (23 d’octubre)
– RX3 (20 de novembre)
– RX4 (21 de novembre)

Categories

– Turismes 2RM: vehicles carrossats de tracció davantera o propulsió, tipus berlina o coupé de dues a cinc portes, amb homologació vigent o caducada i sense homologació, però que hagin estat produïts en sèrie i venuts a través d’una xarxa comercial.

Categoria que compta amb divisions: RX, per a models a partir del 1992 i prototips sense homologació, derivats d’un turisme i acceptats prèviament per la Comissió Tècnica de V-Line Org.; i Retro RX, on s’enquadraran tots els vehicles anteriors a 1992.
 
– Turismes i Prototips 4RM: vehicles carrossats tipus turismes de tracció total, atmosfèrics amb una cilindrada màxima de 3.500 cc, o turbo alimentat amb una cilindrada màxima de 2.300 cc. Entre ells s’admeten els RX2 Lites, Gr.A, Gr.N, N1, N5 i R4 de ral·lis, turismes i prototips G del Campionat d’Andorra de carreres sobre gel. Tots ells s’agruparan en dues divisions: RX4, per a vehicles 4RM, excepte els prototips G; i, precisament, Protos G, procedents del certamen andorrà.
 
– Carcross: monoplaces de propulsió, especialment construïts per a la pràctica de l’autocros, a més de vehicles FIA Cross Car (XC) i els corresponents al Campionat de Catalunya de Mastercross (MX).
 
– Clio Trophy RX: copa monomarca organitzat per Renault Sport Racing, amb el Renault Clio R.S. Line Rallycross, Rally5 i Cup de circuits com a protagonista.
 
– Trofeu Giand: per a tots els participants que competeixin amb unitats del prototip fabricat per PCR Sport.
 
– Trofeu Júnior: destinat als competidors de la categoria de turismes que tinguin entre 16 i 20 anys, la inscripció dels quals estarà bonificada.
 
En totes les categories es podrà compartir cotxe excepte en carcross. Veurem si el Campionat de Catalunya de Rallycross RXCAT acaba esdevenint un èxit o no depenent de les confluències i semblances amb altres tipus de campionats.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments