FÓRMULA 1: Prèvia al GP d’Espanya 2021 al Circuit de Barcelona – Catalunya

Un viatge de 1.300 km al nord-est de Portimao porta el Campionat de el Món de Fórmula 1 de 2021 al Circuit de Barcelona-Catalunya per al segon Gran Premi ibèric de F1, el Gran Premi d’Espanya.

Després de la cursa de l’any passat, que es va posposar a una data d’agost, el Gran Premi d’Espanya està de tornada en la seva data habitual, la primavera per 2021, encara que sense la familiaritat habitual que acompanya la visita a Montmeló. Per primera vegada des de 2014, F1 no ha celebrat un test de pretemporada aquí aquest any. i per tant els equips arriben amb menys informació de la que normalment seria el cas.

També s’han d’enfrontar a un revolt 10 (La Caixa) radicalment canviat. El resultat és una corba a l’esquerra lleugerament més ampla que la versió anterior, la qual cosa ha permès una major zona de sortida i escurçarà la zona de frenada, amb una major velocitat d’entrada al revolt. La volta també és ara 20 metres més llarga.

Barcelona és coneguda per ser una pista en la qual és bastant difícil avançar durant la major part de la volta, tot i que la llarga recta de baixada pot donar un avantatge de potència i DRS per ajudar a un moviment d’avançament. Tot això fa que la posició de classificació i l’estratègia de carrera siguin especialment importants per guanyar la posició a la pista.

Amb una sèrie de curses de suport, la superfície hauria d’evolucionar raonablement ràpid amb més goma, en comparació amb altres grans premis d’aquest any en què la Fórmula 1 ha estat l’única en pista.

Després de tres rondes, els campionats d’aquesta temporada semblen estar molt oberts. El pilot de Mercedes Lewis Hamilton encapçala el Campionat de Pilots amb 69 punts, vuit per davant del pilot de Red Bull Max Verstappen. Tots dos han alternat el primer i el segon lloc en les tres primeres carreres. En el Campionat de Constructors, l’avantatge de Mercedes sobre Red Bull és de 18 punts.

Consulta aquí els horaris.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments