CATALUNYA: Prèvia al 2n RallySprint RACC al Circuit de Barcelona-Catalunya 2021

Aquest diumenge, 12 de desembre, torna el Rallysprint RACC al Circuit de Barcelona-Catalunya, la segona edició d’aquesta prova que ficarà el punt i final a la temporada de ral·lis a casa nostra.

El ral·liesprint ha estat redissenyat, o millor dit, el seu únic tram ha estat redissenyat. Els 12,50 km de tram passaran per part del circuit de velocitat però també per carreteres, vials de servei i altres espais que formen part de la infraestructura de referència a Catalunya. Es donaran tres passades al mateix tram, el que portarà a la prova organitzada pel RACC a un total de 37,50 km contra el rellotge.

La prova començarà ales 9:30 hores, iniciant-se cada passada a les 9:39h, 11:48h i 13:57h hores respectivament. L’arribada del primer participant es produirà passades les dues del migdia, mentre que s’haurà d’esperar fins les 16 hores per conèixer els resultats oficials i, seguidament, repartir els premis als vencedors. L’assistència per a tots els participants serà el propi pàdoc del Circuit, mentre que el públic podrà accedir a la zona de l’estadi. El 2n RallySprint RACC-Circuit de Barcelona-Catalunya serà puntuable pel Trofeu de Catalunya de Ral·liesprints d’asfalt.

Sorpresa a la llista d’inscrits

La llista d’inscrits s’enfila fins als 77 equips, d’aquests 57 seran en la modalitat de Velocitat i 20 en la de Regularitat, repartits en Sport i Súper Sport. Els guanyadors de la primera edició tornen a encapçalar la llista d’inscrits, Miguel Díaz-Aboitiz-Enrique Medina al volant d’un Skoda Fabia Rally2 evo, intentaran revalidar la gesta davant de dues unitats més germanes a la seva tripulades per Josep Bigas i Nacho Paz, i uns sorprenents Gabriel Reyes i Marçal Mompió.

De Las Heras – Alsina amb un Mitsubishi Lancer Evo VI, o Joan Riberas i Joan Circuns seran dels altres inscrits que amb un Porsche 997 faran les meravelles de tot el públic que aquest any sí podrà assistir a l’esdeveniment.

En Regularitat Súper Sport, José Luis Moreno-Isidre Noguera amb un BMW E30 i Carles Miró-Ivan Matavacas amb un Porsche 911 SC a Regularitat Sport seran els cap de cartell en aquesta modalitat.

La gran novetat per aquesta prova serà la presència del primer cotxe 100% elèctric en una prova del nostre país. L’Opel Corsa e-Rally és un cotxe creat per a la copa monomarca que es corre a Alemanya, l’ADAC Opel e-Rally Cup. Aquest cotxe compta amb un motor elèctric de 100 kW (136 CV) i 260 Nm de parell, alimentat per una bateria de 50 kWh. Sergi Pérez i Lorena Romero, recent proclamant Campió Júnior de la Copa de Catalunya de Promoció seran els encarregats de fer els honors en aquesta estrena.

La prova organitzada al Circuit de Barcelona – Catalunya habilitarà un punt de càrrega perquè el Corsa e-Rally pugui recuperar fins al 80% del nivell màxim en 30 minuts. Per als despistats, Opel ha dotat el Corsa e-Rally d’un sistema de so per poder escoltar el cotxe mentre disputa els trams, d’aquesta manera dotar de seguretat a tots els presents

Una prova solidària

Igual que va passar l’any 2020, part del que es recapti en inscripcions es destinarà a La Marató de TV3 que aquest any es dedicarà a la salut mental. L’edició anterior de la prova ja va destinar part de les inscripcions en ajudar a combatre la pandèmia del Covid-19, i gràcies a tot el recaptat es van poder finançar 36 projectes de recerca sobre aquesta malaltia.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share