ERC: Prèvia Ral·li Islas Canarias 2022

Nil Solans ha rebut un impuls al seu finançament gràcies a empreses canaries que ha permès al pilot català ser a la sortida de la prova en la qual partiran amb el número dos a la porta del Volkswagen Polo R5.

El pilot del Volkswagen Polo GTI R5 ocupa la tercera posició del campionat gràcies a la seva victòria al Ral·li Serras de Fafe – Felgueiras – Cabreira e Boticas, però es va perdre la segona prova del Ral·li Açores per falta de finançament.

«Estic molt content de tornar a ser-hi i de córrer en asfalt, així que farem el possible i intentarem seguir amb els aspirants al campionat. Crec que serà difícil predir el guanyador o la gent que lluitarà per la victòria, però segur que hi ha alguns pilots ràpids sobre l’asfalt i tots són força impressionants».

Solans marti fafe
FIA

Els guanyadors de les Açores, Efrén Llarena i Sara Fernández, són els principals favorits amb el seu Škoda Fabia Rally2 Evo calçat amb le MRF Tyres. Però, com que Llarena sempre s’afanya a assenyalar, no comptarà amb l’avantatge de ser de casa per situar-se al capdamunt de la classificació del campionat.

«Sóc d’Espanya, però aquest ral·li és molt lluny de casa meva i no tinc gaire experiència en aquest ral·li. Segur que donaré el millor de mi».

El tercer cap de cartell, Alberto Battistolli, utilitzarà el Ral·li Islas Canarias per continuar la seva adquisició d’experiència en allò que és un esdeveniment totalment nou per a l’italià. L’austríac Simon Wagner i el romanès Simone Tempestini tenen experiència recent al Ral·li Illes Canàries, igual que Javier Pardo, campió de l’ERC2 la temporada passada. Tots quatre conduiran cotxes Škoda.

Simone Campedelli comença el ral·li impulsat per la seva victòria al Ral·li Elba d’asfalt a Itàlia el mes passat. El seu company al Team MRF Tyres Fabia, Norbert Herczig, es va perdre la visita a Gran Canària la temporada passada després que el seu llavors copilot Ramon Ferenc es lesionés a l’anterior Ral·li d’Hongria.

Puede ser una imagen de 1 persona y carretera

Herczig té pedigrí sobre l’asfalt, igual que el retornat a l’ERC i l’actual campió francès Yoann Bonato (Citroën C3 Rally2), i el català Pep Bassas (Škoda). En Pep i l’Axel arriben a Canàries amb la necessiten acumular quilometres després dels problemes en la primera prova de l’any.

El set vegades campió de les Canàries, Enrique Cruz, torna després de conduir el seu Ford Fiesta Rally2 fins al cinquè lloc a la prova de l’any passat, igual que el guanyador del 1991, Luis Monzón, amb un altre Fabia. Joan Vinyes i Alberto Monarri seran els abanderats de Suzuki Motor Ibérica a l’ERC Open, mentre que Igor Widłak és l’únic participant de l’ERC3 amb un Ford Fiesta Rally3 construït per M-Sport Polònia.

S’espera que Jon Armstrong, Anthony Fotia, Andrea Mabellini, Norbert Maior, Óscar Palomo i Laurent Pellier estiguin entre les estrelles de l’ERC4, ja que tothom, excepte Armstrong i Fotia, pot optar als punts de l’ERC4 Junior. Paulo Soria encapçala l’ordre del Clio Trophy by Toksport WRT a la segona ronda de l’emocionant sèrie d’arribar i conduir.

El ral·li comença amb una superespecial dijous a la nit, seguida de dos dies d’acció divendres i dissabte. Les 13 cronometrades cobreixen una distància competitiva de 194,04 quilòmetres.

Inscrits

Itinerari

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments