SCER: Prèvia Ral·li Ciudad de Pozoblanco 2022

Gairebé dos mesos després d’haver completat la primera cita d’asfalt de la temporada, el 39 de la Sierra Morena Rallye Córdoba, els equips del S-CER (Supercampionat d’Espanya de Ral·lis) tornen a la província andalusa per disputar la segona prova del calendari sobre terra: el 9 Rally Ciudad de Pozoblanco.

Després de la cancel·lació del Ral·li Isla de los Volcanes, la competició es reprèn aquest cap de setmana, de nou davant del públic cordovès, amb la celebració d’una cursa incorporada el passat any al SuperCER, i puntuable alhora per a la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra).

A més de defensar amb els seus companys l’avantatge en l’apartat de marques que posseeix Hyundai, Iván Ares-David Vázquez, segons classificats de la passada edició , figuren per primera vegada al comandament del campionat mixt al volant del seu Hyundai i20 N Rally2.

Els gallecs avancen actualment per un punt Pepe López-Borja Rozada i els nous líders de l’ERC (European Rally Championship), Efrén Llarena-Sara Fernández, vencedors respectivament del 39 Sierra Morena i del Ral·li Tierras Altas de Llorca.

Tots ells es troben molt igualats abans de Pozoblanco, on Surhayen Pernía-Alba Sánchez van finalitzar quarts la temporada passada; idèntica posició a què ocupen actualment dins de la taula de puntuacions, per davant d‘Alejandro Cachón-Ángel Vela, que s’estrenen als camins cordovesos amb el cotxe vencedor de l’edició precedent: el Citroën C3 Rally2.

A més de defensar les seves opcions a la CERT, els uruguaians Rodrigo Zeballos-Sebastián González intentaran destacar també entre els competidors del S-CER, igual que Oriol Gómez i José Murado, al volant de l’R5 amb què s’acaben d’estrenar.

Rally Da Auga

Per la seva banda, els vigents campions del SuperCER, José Antonio Suárez-Alberto Iglesias, tractaran de recuperar terreny després dels contratemps que han patit al llarg de les dues primeres cites.

Un altre dels representants del Recalvi Team, el bicampió del Clio Trophy Spain, Jorge Cagiao, debuta a terra al volant del Renault Clio Rally4 recent estrenat per la nova estructura de la marca del rombe, el Renault Recalvi Rally Team. Javier Martínez substitueix aquesta vegada Amelia Blanco com a copilot del jove corunyès, que es jugarà novament el triomf del Trofeu 2RM davant dels equips de la Beca Junior RTS.

Els vigents campions del Volant RACC, Ferran Aymerich-Eric Bellver, s’estrenen com a líders del certamen, al qual acaben d’arribar, coincident aquest cap de setmana, igual que al Sierra Morena, amb la renascuda Beca U24 del Rallye Team Spain, els líders del qual, Unai de la Dehesa-Alain Peña, ostenten ja dues victòries amb el Renault Clio Rally5.

Avui divendres es disputa el TCC (Tram Cronometrat de Qualificació) i l’elecció de l’ordre de sortida. La prova comptarà amb 5 seccions i quatre trams diferents que es disputaran en dues ocasions sumant un total de 100,90 km contra el cronòmetre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments