CATALUNYA: Prèvia 3r Memorial Abel Puig

Torna la velocitat, torna la pols, tornen els camins de terra, els enllaços per arribar veure tots els trams possibles, els salts, les hores sota el sol o la pluja esperant o veient passar competidors i totes les misèries imaginables de les quals totes i tots en teníem moltes ganes.

Després de l’estiu sempre arriba la sortida cap a La Segarra i les terres de ponent, i aquest any, més que mai, és com trobar aigua en mig del desert. És setembre i som a les portes de la primera cursa sobre terra de l’any. Semblaria una broma fa uns anys enrere però enguany les coses van maldades en aquesta superfície.

Per sort la gent de WRC Management ha vingut, com sempre, ha posar-hi remei. Si la meteorologia ho permet, dissabte 3 de setembre es donarà el tret de sortida al campionat català de ral·lis de terra. Després de la suspensió del ral·liesprint de la Codina, aquesta serà la primera prova puntuable sobre la relliscosa superfície.

El tercer Memorial Abel Puig es disputarà íntegrament durant la jornada de dissabte. El participants inscrits dins del Campionat de Catalunya hauran de recórrer en total 146,91 km dels quals 81,60 km seran contra el cronòmetre, el que suposa un 55,55% del recorregut. La prova comptarà amb dos trams diferents a repetir en tres ocasions. Pel que fa als participants inscrits en la modalitat ral·liesprint aquestes xifres es rebaixen essent una prova de 79,50 km dels quals 38,20 seran cronometrats acabant després de la primera repetició del tram A.

La prova començarà a les 12:00 hores del dissabte des del Parc d’Assistència situat a l’Av. Ripollès de Cervera. El primer tram, l’”A”, d’11 km, començarà a les 12:23, mentre que el primer pas pel tram “B”, de 16,20 km, serà a les 12:51. L’hora prevista de finalització del ral·li serà a les 17:18 quan el primer vehicle entri al Parc Tancat de Cervera.

Inscrits amb moltes ganes

El tercer Memorial Abel Puig serà puntuable per Campionat de Catalunya de Ral·lis, Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra, Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior, Trofeu de Catalunya de Ral·li Esprints de Terra i pel 44è Volant Racc-Trofeu Mavisa.

Amb aquesta quantitat de campionats puntuables la prova compta amb un total de 41 inscrits. Encapçalant aquesta llista trobem la tornada a la terra de casa nostra l’Albert Orriols acompanyat de Christian Gómez al volant de l’Skoda Fabia R5.

El segon quatre rodes motrius inscrit son Joan Casals i Laura Camps que ho faran a bord d’un MINI JCW que tantes alegries i bons moments ens ha fet passar a casa nostra. I el tercer i últim quatre rodes motrius de la prova és el Subaru Impreza de Guillem Serna i Clara Boix, una tornada molt esperada després de mesos de reparacions i posada a punt.

Entre els dos rodes motrius hi trobem una gran varietat i gammes de cotxes i participants, però començant per dalt de tot de la llista i corrent amb unitats germanes del Peugeot 208 hi trobem d’en Miquel Labarias i Lorena Romero, Albert Gutierrez i Anna Tallada, i Franc Olivé i Jordi Poch.

Destacar la presència d’un il·lustre i ràpid pilot com en Joan Bala Roca al volant del seu veterà però sempre ràpid Vauxhall Astra. Entre els altres intrèpids pilots de la llista podem veure també en Joan Anton Domènech amb un Citroën DS3 R3T o l’Adrià Torres amb un Seat Ibiza.

Les copes arriben molt ajustades per al canvi de superfície

El Volant RACC / Trofeu MAVISA reprèn la seva marxa amb la disputa de la seva tercera prova puntuable de la temporada, la primera sobre terra. La igualat és màxima en aquesta copa de promoció amb tres equips separats per tan sols dos punts ocupant les tres primeres posicions. Joan Sabater i el seu copilot Gerard Taberner són els líders després d’imposar-se al Ral·li Empordà. Joan Torres i Miquel Lorenzo són segons a dos punts, mentre que tercer és Sergi Pérez i Isaac Pujol, empatat a punts amb Torres, després dels dos segons llocs aconseguits en les dues proves celebrades.

El Campionat Catalunya de Promoció i la Challenge Saxo 8v canvia de superfície per al periple de terra començant per Cervera i continuarà a Vidreres i Tàrrega, per acabar al novembre sobre asfalt una altra vegada al 61e Ral·li 2000 Viratges de Manresa.

La Challenge Saxo 8v arriba a Cervera molt ajustada amb els líders Agustín García i Sonia Montilla amb 32 punts a tan sols 2 d’Eric Banus i Salvador Figueras amb 30 punts i els tercers Marc Pedrosa i Oscar Reberte amb 22 punts. L’arribada de la terra pot ser beneficiosa per altres participants com Pol Castells i Laura Hermoso (16p), Xavier Soler i Mirella Bartes (6p), David Morgadas i Noelia Gil (5p), o Xavier Ros i Josue Sanchez que encara no a sumat al seu caseller amb dos abandonaments.

Cinc participants seran presents a la Challenge Rallycracks que després de mesos d’espera podran competir al volant dels Ford Focus. Entre els isncrits hi trobem noms coneguts de casa nostra com Ramon Cornet i Dani Noguer, Dani Muntadas i. Marta Ylla, Miquel Pons i Carles Planell, Àlex Rabell i Xevi Tort i Marc Carrillo i Joan Codinachs completen la llista.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments