WRC: Els comptes de Rovanperä per ser campió 2022 a l’Acròpolis

Després de no aprofitar el primer matchball a Ypres, Rovanperä es pot proclamar campió del món al Ral·li Acròpolis el proper cap de setmana.

El jove pilot de 21 anys té un marge de 72 punts sobre el seu perseguidor directe, el campió del 2019 Ott Tänak, 87 sobre el doble subcampió, Elfyn Evans (Toyota) i 97 sobre Thierry Neuville.

Als trams de terra de l’Acròpolis, el fill d’Harri Rovanperä pot assegurar definitivament el títol, però diverses circumstàncies li han de ser favorables. La punta de llança de Toyota Gazoo Racing depèn totalment del resultat dels seus rivals Ott Tänak i Elfyn Evans.

Després de l’Acròpolis, aquest any només quedaran tres cites. Cada esdeveniment del WRC dona, com a màxim de 30 punts (25 per al guanyador + 5 per a la victòria de la Power Stage), Kalle Rovanperä ja no podria ser atrapat si diumenge a la tarda està 91 punts per davant del seu principal perseguidor.

Per simplificar, els escenaris més avantatjosos per a Kalle Rovanperä són una victòria a Grècia amb el Power Stage. En cas d’una victòria amb la bonificació de 5 punts, definitivament eliminaria Takamoto Katsuta, Thierry Neuville i Elfyn Evans de la cursa pel títol. En aquest cas, Rovanperä serà campió del món a Lamia si Ott Tänak acaba com a màxim 5è de la general i 5è de la Power Stage (o 6è de la general i 3r de la Power Stage).

En el cas que Kalle Rovanperä no obtingui la màxima puntuació a l’Acròpolis, caldrà treure les calculadores. Si analitzem el bàndol dels adversaris, Ott Tänak necessita sumar almenys dotze punts per retardar el títol a Nova Zelanda, encara que Kalle Rovanperä aconsegueixi 30 punts a Grècia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments