WRC: Virves nou campió de la JWRC 2022

Robert Virves s’ha convertit campió estonià del FIA Junior WRC després de guanyar la categoria al volant del M-Sport Poland Ford Festa Rally3 a l’EKO Acròpolis Rallye de Grècia.

El que va començar com una lluita a quatre bandes pel títol es va convertir ràpidament en una lluita a dues bandes entre Virves i Jon Armstrong quan Sami Pajari es va retirar divendres i Lauri Joona es despenjava per danys a la suspensió del darrere.

Virves es va col·locar en primera posició divendres i es va trobar amb un avantatge de més d’un minut a la tarda després que Armstrong s’aturés per canviar una roda. La seva atenció es va centrar a conservar el seu avantatge, més fàcil de dir que fer en un terreny tan complicat, començant l’última etapa de diumenge amb 53,2 segons d’avantatge.

Armstrong va retallar 19,6 segons a la primera especial de diumenge, però va ser superat pel líder en el següent tram. Simplement es va quedar sense quilòmetres per arribar a Virves, que finalment es va endur el botí per 17,5 segons i que li va servir per segellar el títol.

El premi de Virves com a guanyador del campionat inclou quatre participacions a la sèrie WRC2 de 2023 amb un Ford Fiesta Rally2 de M-Sport. També tindrà l’oportunitat de provar el cotxe abans de cada cita i rebrà un paquet complet de pneumàtics per cortesia de Pirelli.

William Creighton va completar el podi, encara que amb uns quants minuts de retard per davant del pilot kenià Mcrae Kimathi. El campió de l’any passat, Pajari, va acabar cinquè al ral·li i tercer al campionat.

Com que Virves va canviar de copilot a meitat de temporada, el company d’Armstrong, Brian Hoy, ha aconseguit el títol de copilots.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share