WRC: Tänak lidera una aferrissada primera etapa del Ral·li de Nova Zelanda 2022

Ott Tänak al capdavant, Elfyn Evans xafant-li els talons, Sébastien Ogier tercer i Kalle Rovanperä a prop del podi. Una gran carta de presentació per la primera jornada del retornat Ral·li de Nova Zelanda.

Sébastien Ogier començava l’última especial del dia 5’6s per davant d’Elfyn Evans però perdia la meitat de l’ala posterior a meitat de tram el que feia perdre molta càrrega aerodinàmica en aquesta especial on els cotxes superaven repetidament els 180 km/h.

WRC+

L’actual campió del món queia a la 3a posició de la classificació general al final dels 18,53 km. El seu company d’equip i probable successor en el tro, Kalle Rovanperä realitzava una gran actuació tot i obrir pista, controlant la diferència amb Ott Tänak. Sens dubte, la pluja l’ha ajudat a les ràpides pistes de Nova Zelanda, però en cap moment el jove finlandès ha arriscat. Es manté en una bona posició en la seva lluita pel títol, un fet que el convertiria en el campió del món més jove de la història del WRC.

Marcant tres millors temps durant la jornada d’avui i mantenint una pressió constant sobre Rovanperä, Ott Tänak no té res a perdre i ho demostra sent l’indiscutible líder de Hyundai.

Sorpresa a l’inici de la jornada, Craig Breen va tornar a sortir-se en el conegut «McRae’s Corner” en el tram de Whaanga Coast. Després d’un inici de dia alterat per falta d’adherència cometent dues errades consecutives en forma de virolla, Thierry Neuville aconseguia recuperar el control del seu Hyundai i trobar el seu ritme. Els quaranta segons perduts a l’inici de la jornada, però, l’han relegat a la 6a posició.

L’experiència de Hayden Paddon, juntament amb el seu coneixement del terreny, ha al neozelandès a assolir un avantatge de més d’un minut al WRC2. El pilot de Hyundai ha aconseguit quatre escratxos, deixant al seu principal rival, Kajetan Kajetanowicz, a més d’un minut a la general.

Després d’aquesta jornada maratoniana, la més llarga de la prova sense assistència, la segona etapa començarà a les 21.08 hores, hora catalana, amb un total de 88,28 km cronometrats.

  1. Tänak
  2. Evans +0.2
  3. Ogier +6.7
  4. Rovanperä +7.2
  5. Greensmith +43.8
  6. Neuville +45.6
  7. Solberg +1:28.3
  8. Katsuta +1:42.0

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments