WRC: Itinerari RallyRACC Catalunya 2022

El Campionat del Món de Ral·lis torna a l’asfalt aquesta setmana al RallyRACC Catalunya Costa Daurada. L’asfalt català és dels més ràpids del mundial apropant-se a un estil de conducció més de circuit on es recompensa una conducció suau i efectiva.

PortAventura World, a Salou, és el centre neuràlgic de la penúltima prova del campionat, i el passeig marítim de la mateixa població acollirà la cerimònia de sortida de dijous a la nit, l’arribada el diumenge i la súper especial de dissabte a la tarda.

Dijous al matí equips i pilots es ficaran el mono de feina per afrontar els primers kilòmetres del shakedown, el tram de proves que aquest any torna a repetir ubicació al Coll de La Teixeta i la seva ja mítica rotonda, estimada per als menys avesats amb aquest esport i odiada pels més experts.

Divendres els trams es disputen al nord de la base del ral·li, per les comarques de La Conca de Barberà, Les Garrigues i la Terra Alta. Els Omells – Malda (11,05 km) i Serra de la Llena (11,79 km) obriran foc, dos trams extremadament ràpids, per continuar per les Garrigues Altes (22,64 km) que discorre en sentit contrari a 2021, i Riba-roja (13,98 km). Aquest últim és el tram més complciat de la jornada, molt sinuós i amb una baixada plena de paelles i fortes frenades al final després d’una gran ascensió fins a l’ermita de Berrús.

La tornada a l’assistència al migdia abans de repetir el bucle a la tarda fa que la jornada s’allargui fins ben entrada la tarda, fent que els pilots que surtin en posicions endarrerides els hi caigui la nit a sobre. Les vuit especials sumen un total de 118,92 km.

El dissabte serà una jornada més típica. Savallà sense canvis (13,93 km) i el tram més llarg del ral·li al Montmell (24,18 km) s’intercalen amb Querol-Les Pobles (20,19 km), que té un nou sector de 3 km a l’inici generant una zona espectacular en l’encreuament d’Esblada.

La repetició de la tarda per les mateixes carreteres cal sumar-hi la popular superespecial urbana de 2,15 km al passeig marítim de Salou. Els sis trams sumen 118,75 km.

neuville catalunya rallyracc
© Nacho Mateo

La jornada final de diumenge inclou dues passades per Pratdip (12,15 km) i Riudecanyes (15,90 km). El primer s’ha ampliat en 2 km respecte a l’any passat, a l’inici creant un trencant espectacular a la mateixa població de Pratdip, i al final acabant més a prop del coll de Fatxes.

El segon pas per Riudecanyes serà la Power Stage, que ofereix punts extra a les cinc tripulacions més ràpides. Els quatre trams sumen 56,10 km, fet que eleva el total del ral·li a 293,77 km en un recorregut de 1330,91 km.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments