WRC: Evans lidera després d’una primera etapa caòtica del Ral·li del Japó 2022

Ja s’esperava un primer dia de Ral·li Japó molt complicat, ja que el recorregut era en la majoria dels casos, estret i extremadament sinuós, però els esdeveniments van ser molt més dramàtics del que s’esperava.

Dels sis trams previstos, un s’ha anul·lat i un altre, el del famós túnel, se’n reduïa la longitud per culpa de la pols que es genera dins del propi túnel. Un despropòsit que ha arribat al més de la cúspide quan Sami Pajari, pilot del WRC2 s’ha trobat un cotxe d’un espectador de cara en ple tram fet que ha provocat la bandera vermella en el tram 4.

Ja en la primera cronometrada de la jornada, Dani Sordo i Candido Carrera protagonitzaven una de les imatges del dia, el seu Hyundai patia un incendi que no podien sufocar ni amb l’arribada de Gus Greensmith i Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) que van ajudar amb els seus extintors. Poc es va poder fer ja que les flames es van estendre molt ràpid per poder-hi fer res amb els extintors existents als propis cotxes. Sordo explicava que durant l’especial sentia olor a gasolina fins que va esclatar el foc.

En aquella mateixa especial, Sebastien Ogier i Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1) punxaven una de les rodes del cotxe i perdien gairebé tres minuts, acabant amb les seves esperances de guanyar la cursa: “No sé què va passar, no ho vaig veure res, no vaig sentir res”.

Les incidències no paraven de succeir-se ja que després era el torn de Craig Breen i James Fulton (Ford Puma Rally1) que s’estavellaven quan eren cinquens a la general.

Elfyn Evans i Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1) lideren la cursa amb 3,0 segons per davant de Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) amb Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1) a 5,1 segons.

Ott Tänak i Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1) són quarts a 13,9 segons després d’una fallada en el sistema híbrid, Takamoto Katsuta i Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1) són cinquens a 20,6 segons, mentre que Gus Greensmith i Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) son ja a més de dos minuts, completament despistat amb les notes i amb un disc de fre trencat.

En el WRC2, la lluita a tres pel títol va «decantar-se» a favor Emil Lindholm (Skoda), ja que Kajetan Kajetanowicz (Skoda) es va estavellar en el segon tram i es va retirar, cosa que deixa molt més còmode al finlandès, però encara ha d’assegurar el resultat, perquè si no Andreas Mikkelsen és el campió…assegut al sofà de casa seva.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments