RAL·LICROS: Kristoffersson no deix ni les engrunes en l’última cursa de 2022 a Alemanya

Johan Kristoffersson va acabar el Campionat Mundial de Ral·licross 2022 en gran a Nürburgring, guanyant per vuitena vegada, completant un any realment magnífic en què es va coronar campió del món de RX per cinquena vegada.

A Alemanya va començar marcant el millor temps a la SuperPole, amb una sorprenent avantatge de vuit dècimes de segon sobre el rival més proper. A continuació, va guanyar dues (de tres) sèries, una carrera de progressió i una semifinal amb el seu Volkswagen RX1e.

Després de sortir de les agitades primeres corbes de la final al capdavant, Kristoffersson es va allunyar dels seus perseguidors per atravessar la bandera a quadres amb més d’un segon i mig d’avantatge i consolidar el 35è èxit de la seva brillant carrera al World RX.

Kevin Hansen va seguir Kristoffersson en creuar la línia de meta, però més tard va perdre el seu segon lloc en ser desqualificat de la final per una infracció tècnica.

Això va donar a Niclas Grönholm el subcampionat, ja que va arribar a la final quan la seva companya d’equip Klara Andersson es va retirar per permetre que el seu company d’equip lluités per una de les tres primeres posicions a la classificació general.

Timmy Hansen, que durant gran part del cap de setmana va ser el competidor més proper de Kristoffersson, va acabar tercer després de ser el pitjor al primer revolt, mentre que Ole Christian Veiby va acabar quart.

Chicherit va tenir un debut molt encoratjador amb el Lancia Delta Evo-e-RX, però un contacte amb el mur a la primera mànega el va deixar fora la resta de dissabte. El francès va tornar a l’acció diumenge, on semblava que arribaria a la final abans que un fort cop amb la vorera a la penúltima volta de la semifinal trenqués la suspensió davantera del cotxe.

  1. Johan KRISTOFFERSSON (SWE) Kristoffersson Motorsport 5 laps
  2. Niclas GRÖNHOLM (FIN) Construction Equipment Dealer Team + 2.275s
  3. Timmy HANSEN (SWE) Hansen World RX Team + 2.852s
  4. Ole Christian VEIBY (NOR) Kristoffersson Motorsport + 4.709s
    DSQ. Kevin HANSEN (SWE) Hansen World RX Team

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments