RAL·LIS: Kankkunen s’ofereix a Toyota

Després de mesos de rumors i especulacions sobre si Toyota finalment construiria o no un Rally2, va aparèixer en escena durant el ral·li del Japó. I no va ser una posada de llarg com la majoria de cotxes en desenvolupament, en el seu cas tot un tetracampió del món de ral·lis com Juha Kankkunen es va ficar volant.

Ara, un cop el cotxe ha fet els seus primers passos i sembla que el desenvolupament es centrarà durant la temporada que ve per poder debutar oficialment el 2024, el propi Kankkunen s’ha ofert a evolucionar el vehicle tal i com ha declarat a DirtFish.

M’agradaria especialment fer proves d’hivern, perquè hi ha bons llocs per fer-ho a Finlàndia. Estaria bé poder tastar un cotxe amb les rodes de claus adequades i donar-los informació sobre el rendiment del cotxe”

L’hivern passat vaig conduir un Ford Fiesta (Rally2) sobre gel a Lapònia. Sé com es maneja el Fiesta, així que et podria dir directament com es comporta el Yaris en aquestes condicions.

El cotxe no arribarà fins al Ral·li de Montecarlo del 2024, així que hi ha tot l’any que ve. Els enginyers i la resta de l’equip volen rebre informació del nombre més gran possible de pilots per veure si van en la direcció correcta

Kankkunen ha col·laborat estretament amb Toyota aquest any. A més del Rally2 del Japó, va participar al Ral·li d’Ypres, a Bèlgica, on va conduir el concept car de Toyota impulsat per hidrogen com a demostració.

Toyota va anunciar prèviament que el pilot de carreres japonès Norihiko Katsuta desenvoluparà el cotxe GR Yaris Rally2 per al campionat japonès del 2023.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share