La FIA aplica la llei mordassa als seus federats

No és la primera vegada que veiem que alguns esports limiten la parla dels seus esportistes, evitant així polèmiques i conflictes d’interessos. La F1 també va per aquest camí i prohibirà les declaracions polítiques dels seus pilots.

En els darrers anys hem vist alguns pilots fent servir la F1 com a plataforma per expressar els seus ideals i donar visibilitat a algunes causes. Lewis Hamilton i Sebastian Vettel han estat les veus més altes, defensant diverses causes, mentre que Lando Norris ha limitat el seu discurs a conscienciar sobre els problemes de salut mental. És una actitud que per a alguns és lloable, i per a d’altres queda fora de l’àmbit d’actuació dels pilots. Però la FIA sembla inclinada a tallar qualsevol intent d’afirmació política si no està autoritzat.

En una revisió del Codi Esportiu Internacional, la FIA prohibeix “l’elaboració i exhibició de declaracions o comentaris polítics, religiosos i personals, és a dir, en violació del principi general de neutralitat promogut per la FIA en virtut dels seus Estatuts, tret que s’hagi aprovat previament per escrit per la FIA per a Competicions Internacionals, o per l’Autoritat Esportiva Nacional corresponent per a Competicions Nacionals dins de la seva jurisdicció. L’incompliment de les instruccions de la FIA sobre el nomenament i la participació de persones durant les cerimònies oficials en qualsevol competició que compti per a un Campionat de la FIA ara es considerarà un incompliment del reglament.

La FIA posa un fre potencial a algunes accions que podrien ser importants, escudant-se en el deure de neutralitat. Una mesura què és una limitació de la llibertat d’expressió i que només afavoreix a l’opressor.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments