DAKAR 2023 – ETAPA 9: Loeb camí de la remuntada

La remuntada realitzada per Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) en aquest Dakar 2023 comença a donar els seus fruits. Aquest dimarts, 10 de gener, entre la capital saudita Riad i Haradh, els sotscampions del món de ral·li-raid (W2RC) han tornat a atacar per la seva tercera victòriam d’etapa en aquest Dakar.

L’equip anglès Prodrive aconseguia un triplet gràcies al lituà Vaidotas Zala (2n) i als francesos Guerlain Chicherit i Alex Winocq (GCK).

La victòria d’etapa de Sébastien Loeb i Fabian Lurquin, però, ha patit una penalització degut a que el Hunter T1+ ha viscut problemes en l’enllaç cap a l’inici de l’etapa cronometrada, arribant 13 minuts tard. Tanmateix, la penalització (10 segons per minut de retard) no és prou gran per privar-los d’aquest triomf.

Ara mateix el francès està en tercer lloc de la general. El propietari del segon lloc ahir a la nit, Henk Lategan i Brett Cummings (Toyota) han trencat la transmissió posterior esquerra i han tardat poc menys d’una hora per arreglar-ho. Yazeed Al-Rajhi i Dirk von Zitzewitz (Toyota) han fet de bons samaritans i els han proporcionat les parts necessàries del seu cotxe.

A la classificació general, Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota) han cedit deu minuts davant Loeb-Lurquin però els líders encara tenen un còmode marge d’1h21′ sobre el debutant brasiler Lucas Moraes (Toyota).

Després d’aquesta etapa, Sébastien Loeb i Fabian Lurquin estan a només 20 minuts de Lucas Moraes. Pel que fa a Henk Lategan, ha caigut de la segona a la quarta posició, a pocs minuts de Sébastien Loeb.

Amb prou feines cinc quilòmetres després de l’inici de la novena etapa entre Riad i Haradh, Carlos Sainz i el seu copilot Lucas Cruz han bolcat amb el seu Audi RS Q e-tron:

El triple guanyador de la prova, vencedor en la primera etapa d’aquest Dakar 2023, es queixava de dolors al pit al costat dret. Tot i el desig d’esperar ajuda per intentar restablir el seu 4×4, acceptava inicialment la invitació de l’helicòpter medicalitzat per portar-lo a un hospital de Riad per passar una revisió completa.

Aleshores, el madrileny de 60 anys canviava d’opinió i demanava a l’helicòpter tornar enrere per reparar el seu Audi i intentar continuar el seu Dakar 2023.

El seu camió d’assistència ha arribat al lloc de l’accident després de més de dues hores d’espera i els mecànics intenten recuperar la màquina.

Entre els catalans, magnifica actuació d’Armand Monleón, acabant en sisena posició l’etapa d’avui. Setzena posició per Dani Oliveras, just per davant de Carlos Checa i Marc Solà, dissetens, Laia Sanz, divuitena, i Isidre Esteve i Txema Villalobos dinovens.

A la general Oliveras continua top10, Carlos Checa i Marc Solà son dinovens, i Isidre Esteve pugen fins la vint-i-dosena posició.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share