WRC: Ogier de nou rei de Monte-Carlo

Primer i únic dominador d’un Monte-Carlo completament sec, Sébastien Ogier va poder reduir el seu ritme en els últims compassos de la prova per aconseguir el seu novè triomf a Mònaco, un nou rècord. Acostumat a guanyar aquesta prova, el francès era acompanyat per primera vegada pel seu jove copilot, Vincent Landais, guanyador en la seva segona col·laboració amb el vuit vegades campió del món després d’estrenar-se al Japó.

A la llista de guanyadors d’aquesta prova, el pilot de Toyota recupera l’avantatge sobre Sébastien Loeb, guanyador de la seva 8a edició de Monte-Carlo l’any passat.

Nacho Mateo

Autor d’una molt bona Power Stage, Kalle Rovanperä suma molt bons punts i ja és el favorit per a aquesta nova temporada. Al volant d’un Hyundai incapaç de competir amb els Toyota, Thierry Neuville va limitar els danys ocupant el tercer lloc.

Clarament capaç de competir pel podi de manera regular, Elfyn Evans va pagar molt car la seva punxada el primer dia i es quedava als peus del podi.

Fora de la lluita per nombrosos problemes aquest cap de setmana, Ott Tänak ha demostrat que el seu Ford Puma Rally1 també podria funcionar molt bé com demostra un segon millor temps a la Power Stage.

En el WRC2, Nikolay Gryazin va dominar fins al final però una polèmica penalització provocada per una excessiva tallada em un revolt (segons els comissaris) que finalment va donar la victòria a Yohan Rossel per menys d’un segon. Excel·lent actuació de Pepe López i Borja Rozada al volant d’un Hyundai i20 Rally2 en tercera posició i començant així de la millor manera possible la campanya internacional de 2023.

Classificació final Rallye Monte-Carlo 2023

  1. Ogier
  2. Rovanperä +18.8
  3. Neuville +44.7
  4. Evans +1:12.4
  5. Tänak +2:34.9
  6. Katsuta +3:32.6
  7. Sordo +3:47.5
  8. Lappi +3:51.4

Campionat de pilots

  Drapeau-MCTOTAL
1Sébastien Ogier26            26
2Kalle Rovanperä23            23
3Thierry Neuville17            17
4Elfyn Evans15            15
5Ott Tänak14            14
6Takamoto Katsuta8            8
7Dani Sordo6            6
8Esapekka Lappi4            4

Campionat Constructors

  Drapeau-MCTOTAL
1Toyota Gazoo Racing WRT51            51
2Hyundai Shell Mobis WRT27            27
3M-Sport Ford WRT16            16

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments