WRC: Rovanperä colpeja primer al shakedown del Ral·li de Suècia 2023

El pilot de Toyota, Kalle Rovanperä ha encapçalat el shakedown del Ral·li de Suècia abans de l’inici del ral·li aquesta tarda. Esapekka Lappi, de Hyundai, ha estat segon per només una dècima.

La primera passada del vigent campió del món li servia per situar-se cinquè, a 3,3 segons de Lappi, que liderava la classificació després de la primer intent.

S’espera que la posició de sortida sigui crucial aquest cap de setmana, ja que es preveu que les roderes i la neu solta siguin un desavantatge per als primers a passar, mentre que l’adherència per als últims serà millor.

Rovanperä milloraria després de la segona passada, però seguia a 2,5s del ritme de Lappi. El de Hyundai ha optat per fer la seva tercera i última passada immediatament després de completar la segona millorant el seu temps per tan sols 3 dècimes. Durant les darreres passades, només Rovanperä ha aconseguit superar Lappi.

Takamoto Katsuta, que competeix per primera vegada aquest cap de setmana per a l’equip principal de Toyota, ha marcat el tercer millor temps, a 0,2s de Lappi. Elfyn Evans ha aconseguit col·locar el tercer Toyota entre els 4 primers a millorar notablement el temps final en la quarta passada. El gal·lès ha completat el shakedown a 0.6s de Katsuta.

Craig Breen ha completat el top 5 al shakedown, 0.4s per darrere d’Evans i 1.8s per davant del seu company d’equip Thierry Neuville. Ott Tänak ha estat el millor M-Sport Ford al shakedown acabant setè i avantatjant el seu company d’equip Pierre Louis Loubet en 1,8 segons. Loubet i Evans han estat els únics pilots Rally1 que han completat quatre passades pel shakedown.

Els pilots de WRC2 Oliver Solberg i Ole Christian Veiby han completat el top 10 al shakedown. Lorenzo Bertelli, que competeix amb un Toyota GR Yaris Rally1 aquest cap de setmana, ha estat quinzè.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments