Loeb i Al-Attiyah reprenen el seu duel a l’Abu Dhabi Desert Challenge 2023

Ja van dos Dakar que Nasser Al-Attiyah pren el liderat de la cursa la primera setmana, abans de gestionar la segona part i imposar-se còmodament. En aquesta estratègia Sébastien Loeb va jugar un paper important sumant més punts que el rival per al campionat, tot aconseguint el rècord de sis victòries d’etapa consecutives.

El 2022, a la mateixa època, Loeb estava a un punt per darrere d’Al Attiyah… i ara està a dos punts per davant. Darrere dels dos millors pilots del W2RC hi ha Guerlain Chicherit (GCK Motorsport), tercer amb 49 punts amb el seu Hunter de Prodrive.

Nasser Al-Attiyah (QAT) of Toyota Gazoo Racing races during stage 10 of Rally Dakar2023 from Haradh to Shaybah, Saudi Arabia on January 11, 2023 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202301110785 // Usage for editorial use only //

Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), tercer de la temporada passada, ocupa actualment un inusual desè lloc amb 19 punts. El saudita es va aturar en ple Dakar per oferir una suspensió a un company d’equip, mirant afavorir els interessos del seu equip abans dels seus al campionat. Al Rajhi vol brillar a l’ADDC per remuntar al campionat.

Tindrem també a Toyota l’argentí Jan Cruz Yacopini (Overdrive Racing) copilotat pel català Dani Oliveras i la pilot Magdalena Zajac, acompanyada de l’experimentat Jacek Czachor (Proxcars TME Rally Team).

Davant els quatre Hilux i els dos Hunter, dos X-raid Mini JCW tornaran amb Sebastian Halpern i Denis Krotov, equipats del nou T1+ alemany que va aparèixer el mes de gener passat. Com al Dakar, la Xina també tindrà representació amb dues parelles de vehicles. Els de Hanwei Motorsport pilotats per Han Wei i Tian Po, i els de BAIC ORV pilotats per Guoyu Zhang, amb Oriol Mena de copilot, i Yunliang Zi.

Jakub Przygonski (POL) of X-Raid MINI JCW Team races during stage 09 of Rally Dakar 2023 from Riyadh to Haradh, Saudi Arabia on January 10, 2023 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202301100888 // Usage for editorial use only //

Martin Prokop no podrà comptar amb el suport de cap company, cosa que no li va impedir acabar segon de l’ADDC l’any passat, ja amb el seu Ford Raptor. Hi haurà en total 13 pilots a la categoria T1.

T3/T4: Cares conegudes

«Chaleco» López i Cristina Gutierrez, pilots a la categoria T3, van acabar primer i segon a la classificació W2RC de l’ADDC 2022, per davant de dos T1. Mattias Ekström i Emil Bergkvist, que van estar amb Audi al Dakar, participaran en aquesta categoria, amb l’equip South Racing Can-Am.

L’antic pilot d’Overdrive Racing, Erik Van Loon, que ha posat fi a la seva carrera a T1+, estarà al mateix equip amb el seu copilot habitual Sébastien Delaunay. Un canvi estratègic de categoria que podria donar els seus fruits a la classificació de pilots i copilots al final de la segona ronda. Yasir Seaidan, molt experimentat a les dunes de l’ADDC, serà el tercer pilot de South Racing Can-Am. Davant aquests tres participants de luxe, trobarem els equips del Red Bull Off-Road Junior Team USA liderats pel guanyador del Dakar Austin Jones, Seth Quintero i Mitch Guthrie Jr, acompanyats per Cristina Gutiérrez (Red Bull Can-Am Factory). El nou clan X-raid / Yamaha estarà representat per Joao Ferreira i Annett Fischer.

Pons

Eduard Pons serà l’únic català pilotant en aquesta categoria. El lleidatà comptarà amb l’assistència del prestigiós equip alemany South Racing Can-Am, sis vegades guanyador del Dakar en la seva categoria. El model elegit continuarà sent el Can-Am Maverick X3, però aquesta vegada d’especificacions T3, molt més evolucionat que el que havia dut fins ara i que el permetrà ser més competitiu.

Els francesos Claude Fournier al Can-Am i Jean-Luc Ceccaldi al PH-Sport Zephyr intentaran estar a la batalla. Finalment, dos pilots femenines estaran especialment al punt de mira: la saudita Dania Akeel i la joveníssima Aliyyah Koloc.

A T4, la generació jove s’enfrontarà a la vella escola. El campió del món Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) copilotat per Oriol Vialda, i el cada cop més fort Pau Navarro (FN Speed) s’enfrontaran a l’experiència dels pilots de Polaris Michèle Cinotto i Shinsuke Umeda. Dos grans noms de la categoria que estaran tècnicament ben equipats, ja que pilotaran els nous RZR Pro R de l’equip Xtremeplus.

Itinerari

Dilluns, 27 febrer 
Etapa 1 Al-Dhannah to Qasr Al-Sarab 
  
Dimarts, 28 febrer  
Etapa 2 Qasr Al-Sarab to Qasr Al-Sarab 
  
Dimecres, 1 març  
Etapa 3 Qasr Al-Sarab to Qasr Al-Sarab 
  
Dijous, 2 març 
Etapa 4 Qasr Al-Sarab to Qasr Al-Sarab 
  
Divendres, 3 març 
Etapa 5 Qasr Al-Sarab to Energy Business Centre 

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments