Al-Attiyah no deixa opcion als rivals en la segona etapa de l’Abu Dhabi Desert Challenge 2023

Nasser Al Attiyah i Toyota Gazoo Racing han tornat a aconseguir una victòria clara en l’etapa d’avui de l’Abu Dhabi Desert Challenge (ADDC) després que el seu principal rival pel títol mundial, Sébastien Loeb del Bahrain Raid Xtreme, penalitzés per abandonament amb canvi de motor més de 50 hores ahir. La victòria d’Al Attiyah li ha donat una avantatja de 18’19» sobre Yazeed Al Rajhi.

Tothom es preguntava si Al-Attiyah adoptaria una estratègia conservadora, després de la seva actuació en la segona setmana del Dakar, on va permetre a Loeb encadenar sis victòries consecutives i sumar punts en el World Rally Raid Championship. Però el pilot qatarià ha demostrat la seva superioritat en l’ADDC i no ha donat opcions a la competència.

La victòria inicial d’Al-Attiyah era amb una avantatja de 7’47» sobre Loeb i de 12’14» sobre Al Rajhi. Però Loeb rebia una penalització de 15′ per perdre’s un punt de cronometratge, a més d’altres 50 hores per canviar el motor del seu vehicle, el que el va obligar a abandonar la cursa. Això ha donat a Al-Attiyah una clara avantatja en la cursa per al títol mundial.

La participació catalana ha tornat a tenir a Dani Oliveras, copilot de Yacopini, com a millor classificat en cinquena posició entre els T1 i Oriol Mena, copilot del xinès Zhang vuitè. A la classificació general Oliveras és quart i Mena vuitè.

ekstrom abu Dhabi raid t3

Mattias Ekström, que ha guanyat l’etapa d’avui, és cinquè en la classificació general de la cursa a 18’30» d’Al-Attiyah. El suec ha superat els membres del Red Bull Off-Road Junior Team USA, Seth Quintero (+ 2’41»), Austin Jones (+4’34») i Mitch Guthrie (4’34»). Quintero manté una avantatja de 9’41» sobre Jones en la classificació general. Eduard Pons ha viscut problemes greus en el seu vehicle però ha pogut reparar i acabar l’etapa.

En T4, Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) acompanyat d’Oriol Vidal ha guanyat l’etapa per davant de Pau Navarro (FN Speed), però Baciuska manté una avantatja de més de 9 minuts en la classificació general.

L’etapa de demà serà un tomb a Qasr Al Sarab de 266 km cronometrats.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments