Verstappen i Red Bull arrasen al GP de Bahrain 2023, Alonso es converteix en la sensació

La temporada 2023 de F1 ha començat a Bahrain, Max Verstappen ha aconseguit el primer triomf de l’any i, lògicament, s’ha convertit en el primer líder del campionat. Sempre controlant el seu company Sergio Pérez i d’un Fernando Alonso molt combatiu

A la graella de sortida, va ser el doble campió del món vigent Max Verstappen (Red Bull) qui aconseguia la pole position per davant del seu company d’equip Sergio Pérez i els Ferrari de Charles Leclerc i Carlos Sainz. Impressionant des de l’inici del cap de setmana, Fernando Alonso (Aston Martin) quedava en la cinquena posició, igual que els Mercedes de George Russell i Lewis Hamilton, sisè i setè respectivament.

Quan s’han apagat els llums, Charles Leclerc pujava a la segona posició. Per darrere, Fernando Alonso ha estat sorprès pels dos Mercedes i Lance Stroll quedava molt a prop d’enviar el seu company fora a la curva 3. L’altra mala operació de sortida ha estat la de Nico Hülkenberg (Haas), l’alemany ha acabat a la 14a posició quan començava des de la 10a.

Aston Martin

Al capdavant de la cursa, Max Verstappen dominava amb mà de ferro. Pierre Gasly, 18è, ha estat el primer a aturar-se per tornar a començar amb goma dura, imitat una volta després pel seu antic company d’equip Yuki Tsunoda (AlphaTauri) així com per Lando Norris (McLaren). Després d’un inici de carrera complicat, Fernando Alonso ha pressionat un George Russell que tenia problemes amb els pneumàtics. Tot i la bona resistència del britànic, l’asturià ha passat a ocupar la 5a posició abandonada per Lewis Hamilton, que mentrestant havia passat pel pit lane. Leclerc ha estat el primer del trio líder a aturar-se a la volta 14, seguit de Carlos Sainz. Una doble parada perfectament liderada per Ferrari. Mentre els pilots de la Scuderia portaven durs, Max Verstappen s’aturava una volta més tard per començar de nou amb els tous.

Després d’unes voltes al capdavant, Sergio Pérez passava per box a la volta 18. El mexicà, com el seu company, ha tornat a la pista amb els tous. «Checo» avançava a Leclerc a l’inici de la 26a volta per aconseguir el segon lloc, molt per darrere d’un Verstappen en un altre món.

Abandonament de Leclerc, Alonso al podi

La segona ronda d’aturades ha somrigut a Aston Martin, Stroll ha avançat a George Russell pel 7è lloc, mentre que Fernando Alonso mirava cap endavant. Començant 6è després de la seva segona parada a boxes, l’asturià s’ha enfrontat al set vegades campió del món.

El pilot de 41 anys ha mostrat tot el seu talent i tota la seva experiència per avançar al seu antic company d’equip al revolt 10. Les portes del podi es van obrir per a Fernando Alonso amb la retirada de Charles Leclerc a la volta 41 per un problema mecànic. Quan es va reiniciar el Virtual Safety Car, poc més de dos segons separaven a Carlos Sainz del seu il·lustre compatriota. El Ferrari número 55 no podia fer res contra l’Aston Martin número 14 que aconseguia el tercer lloc a la volta 46.

La situació no va canviar fins al final amb la victòria de Max Verstappen per davant de Sergio Pérez i Fernando Alonso. Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Lance Stroll, George Russell, Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Pierre Gasly i Alex Albon (Williams) han completat el top 10. Gasly salva així el cap de setmana d’Alpine després de sortir des de l’últim lloc.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments