Aston Martin assenyala la clau del seu èxit en aquest inici de temporada

Les coses podrien haver anat malament per a Aston Martin després d’aquella primera volta, quan Lance Stroll gairebé va fer fora de la pista Fernando Alonso al revolt 4 de la primera volta, però no va passar res d’això, sinó una gran carrera dels dos pilots de l’equip amb una tercera posició del pilot asturià i la sisena plaça del canadenc.

Fernando Alonso ha tingut grans lluites amb els pilots de Mercedes i Carlos Sainz, i ha quedat clar que Aston Martin pot lluitar aquest any per ser el millor del grup darrere de Red Bull, que actualment està fora l’abast de la resta d’equips. Un podi a la carrera inicial de la temporada, el número 99 de Fernando Alonso, va ser el premi de la jornada:

«Un esforç d’equip monumental. Fa 12 mesos, en aquest mateix lloc, vam tenir un cap de setmana molt difícil, SEbastiAn (Vettel) amb covid, i des de llavors, molt treball en equip, ens comuniquem bé, treballem bé entre nosaltres, treballem de manera constructiva, crec que d’aquesta unió ve la nostra força, i crec que això ens ha ajudat a avançar, però també crec que no sempre serà tan fàcil com ho ha estat avui, si vull ser sincer.»

Mike Krack, cap de la tripulació d’Aston Martin.
Fernando Alonso creuant la línia de meta en tercera posició. @AstonMartinF1

La nostra estratègia va ser bona, ens va donar avantatge quan Fernando (Alonso) va lluitar amb el Mercedes i el Ferrari, avui som el segon cotxe més ràpid de la pista, però sabem que tot pot canviar d’una pista a una altra.

Mike Krack, cap de la tripulació d’Aston Martin.

Tot i el començament desafortunat dels Aston Martin, amb la pèrdua de dues posicions per part d’Alonso en poc menys de mitja volta, l’equip britànic va aconseguir sobreposar-se a la situació mitjançant un bon ritme de cursa per part d’ambdòs pilots i una bona estratègia de parades a boxes, que van situar Alonso darrere Hamilton en sisena posició i Stroll per davant Russell, en setena. Posteriorment, Alonso va avançar el pilot de Mercedes amb una maniobra espectacular al revolt 10 i va mantenir un bon ritme amb els pneumàtics durs fins atrapar i avançar Carlos Sainz, a qui després treuria fins a 10 segons al finalitzar la cursa.

Fernando Alonso va ser nomenat pilot del dia pels espectadors de la F1 després de la seva exhibició al volant i posa rumb a l’Aràbia Saudita com a tercer del campionat de pilots i amb Aston Martin com a segon dels constructors.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments