Tot el que cal saber per seguir el GP de l’Aràbia Saudita de F1 2023

La ciutat de Jiddah és una de les més importants d’Aràbia Saudita, i és coneguda per la seva arquitectura antiga i les seves platges. La ciutat també és el port d’entrada a la ciutat santa de La Meca, un dels llocs més importants per als musulmans de tot el món.

Jiddah és el circuit urbà més ràpid de l’any. La pista va ser concebuda fa tres anys i des d’aleshores s’ha millorat contínuament. Aquest any, hi ha escapatòries millorades i s’han reposicionat algunes de les parets, com les dels revolts 8 i 10 (per millorar la visibilitat a l’entrada) i el 23 (per frenar abans del gir).

La configuració del cotxe serà molt diferent de la de Bahrain. Per a Gidda, és important tenir una bona estabilitat al llarg de les corbes ràpides que caracteritzen la pista. El circuit ofereix un nivell mitjà d’adherència, però la sorra que es pot acumular a la superfície pot influir en l’asfalt. La pista, amb vistes al mar Roig, no és especialment exigent pel que fa a la tracció i la frenada, amb les forces laterals que afecten principalment els pneumàtics.

Després d’un inici dramàtic de la temporada 2023 a Bahrain, dominat per Red Bull, amb Max Verstappen liderant el doblet de l’equip per davant de Sergio Pérez i Fernando Alonso aconseguint un podi sorprenent per a Aston Martin, totes les mirades es dirigeixen cap a Jeddah i els desafiaments que s’hi presenten en el primer circuit urbà de la temporada.

Aston Martin Bahrain

Ferrari intentarà respondre al circuit de gran velocitat després de l’abandonament de Charles Leclerc a causa del seu últim infortuni mecànic. Mentre tant, Mercedes també buscarà una resposta després de quedar fora de ritme a Bahrain i admetre que és probable que hagin de canviar el concepte del seu cotxe.

D’altra banda, Lance Stroll ha tingut dues setmanes més per recuperar-se de l’accident amb bicicleta que el va deixar fora dels entrenaments previs a la temporada, però va lluitar per la sisena posició a la carrera inaugural.

Ferrari Bahrain 2023
Ferrari

També es posarà l’atenció en McLaren després del seu mal inici de temporada, ja que el Gran Premi de Bahrain va estar marcat per problemes mecànics i el pobre rendiment del cotxe.

Per al Gran Premi d’Aràbia Saudita, C2 és el compost dur escollit per Pirelli, C3 és el mitjà i C4 és el tou

Com va ser el cas a Bahrain, aquesta serà una altra cursa nocturna, però la sortida tindrà lloc dues hores més tard a les 20:00. Aquest és el mateix moment que també se celebra la classificació i la FP2. S’espera que les temperatures es mantinguin en gran part constants durant cadascuna d’aquestes sessions, així com durant la cursa. Les altres sessions d’entrenaments lliures estan programades per a última hora de la tarda, amb temperatures d’asfalt que fàcilment podrien ser 10 graus més càlides.

Horaris GP de l’Aràbia Saudita

DIVENDRES 17 DE MARÇ

16:30 Primers entrenaments lliures
20:00 Segons entrenaments lliures

DISSABTE 18 DE MARÇ

16:30 Tercers entrenaments lliures
20:00 – Classificació

DIUMENGE 19 DE MARÇ
20:00 – Cursa

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments