Toyota continua treballant en el seu GR Yaris Rally2 amb l’objectiu de destronar a Škoda

Toyota ha iniciat una missió amb el seu GR Yaris Rally2 per competir amb Skoda i altres constructors en la categoria Rally2. L’objectiu és simple: igualar i superar les prestacions del Skoda Fabia RS Rally2, que ha estat la referència en aquesta categoria durant molt temps.

Els cotxes de Škoda han estat els dominadors de la categoria Rally2 durant anys. Altres constructors com Citroën, M-Sport/Ford i Hyundai han aconseguit algunes victòries, però no han igualat la superioritat de Škoda. Toyota ara entra en la lluita amb el seu GR Yaris Rally2.

Proves del GR Yaris Rally2

El GR Yaris Rally2 ha estat sotmès a nombroses proves per assegurar-se que està a l’altura del Škoda Fabia RS Rally2. Això inclou proves en una varietat de superfícies a Catalunya, Bèlgica i altres indrets. El pilot de proves Juho Hänninen ha estat el responsable principal d’aquestes proves, però també els pilots oficials com el vigent campió del món del WRC Kalle Rovanperä i el cap de l’equip Jari-Matti Latvala han conduït el cotxe.

Test_Toyota_Yaris_RAlly2 Catalunya
Nacho Mateo

Els enginyers de Toyota estan treballant dur per millorar el rendiment del GR Yaris Rally2, però la competència és ferotge i els propers mesos seran crítics per al desenvolupament del model. Jari-Matti Latvala, el cap de l’equip, va confirmar que encara queda feina per fer abans que pugui assolir el nivell de rendiment del Fabia RS.

Els primers cotxes

Esperem veure els primers cotxes GR Yaris Rally2 a la temporada 2024, amb l’homologació de la FIA a finals de 2023. No obstant això, el pare de Takamoto Katsuta, Norihiko, ja conduirà el cotxe al Campionat de Ral·lis del Japó d’aquest any.

Test_Toyota_Yaris_RAlly2 Catalunya
Nacho Mateo

Toyota té confiança que el seu cotxe serà capaç de superar la competència en la categoria Rally2. La base del GR Yaris és molt bona, ja que el cotxe neix de l’aprenentatge de la marca en ral·lis des del 2017. A diferència dels altres cotxes que estan dissenyats per a la indústria ‘mainstream’ i adaptats per a ral·lis, el GR Yaris és un model que neix de la passió per les curses de Toyota.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments