Prèvia Sonora Rally 2023, tercera prova del W2RC

Sébastien Loeb i Nasser Saleh Al-Attiyah reprenen el seu duel pel Campionat del Món de Ral·lis Crss-Country (W2RC) al Sonora Rally d’aquest cap de setmana, un nou esdeveniment al calendari de cross-country de la FIA que discorrerà per terrenys variats a través del nord de Mèxic del 22 al 28 d’abril.

Loeb i el seu copilot belga Fabian Lurquin lideren actualment els Campionats de Pilots i Copilots del W2RC amb 16 punts d’avantatge sobre el qatarià Nasser Al-Attiyah i el seu company Mathieu Baumel, tot i que les dues tripulacions van tenir problemes al recent Abu Dhabi Desert Challenge. Això va permetre al seu rival txec Martin Prokop i al guanyador de la segona ronda, Yazeed Al-Rajhi, retallar distàncies al capdavant de la classificació per punts.

Sebastien Loeb (FRA) for Bahrain Raid Xtreme races during stage 4 of Rally Dakar 2023 at Ha’il to Ha’il, Saudi Arabia on January 04, 2023. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202301040175 // Usage for editorial use only //

La primera victòria d’Al-Rajhi a Abu Dhabi significa que Toyota Gazoo Racing té un avantatge de 41 punts sobre Bahrain Raid Xtreme a la classificació de constructors, amb Baic ORV en tercera posició i X-raid Mini JCW Rally Team a dos punts a la quarta.

Organitzat per Aventura Events amb el suport de l’ASN OMDAI mexicana i el promotor de la sèrie A.S.O., el Sonora Rally ha atret 27 participants de la FIA, inclosos 12 de la categoria FIA T1+. L’italià Eugenio Amos i l’argentí Juan Cruz Yacopini, acompanyat a la dreta del català Dani Oliveras, s’uneixen a Al-Rajhi al volant dels Toyota d’Overdrive Racing, mentre que al Prodrive Hunter BRX de Loeb s’uneix Guerlain Chicherit al volant d’un Hunter de GCK Motorsport i un parell de Hunters de X Rally Motorsport per al duo brasiler de Cristian i Marcos Baumgart.

Nasser Al-Attiyah (QAT) of Toyota Gazoo Racing races during stage 06 of Rally Dakar2023 from Hail to Al Duwadimi, Saudi Arabia on January 06, 2023 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202301060053 // Usage for editorial use only //

Els xinesos Guoyu Zhang, acompanay del català Oriol Mena, i Yunliang Zi representen l’equip BAIC ORV en un parell de BJ40. Sébastien Halpern ocupa actualment la setena posició al Campionat de Pilots amb el seu Mini John Cooper Works Plus, ia l’argentí se li uneix Denis Krotov en un equip X-raid Mini JCW Team de dos cotxes que completa les inscripcions T1+.

El trio nord-americà encapçala la llista de T3 a Mèxic

Onze tripulacions s’alinearan entre els T3 en una categoria que està sent dominada per tres pilots nord-americans després de dues rondes. El tercer lloc a la general i el màxim de punts T3 a Abu Dhabi han donat a Seth Quintero un avantatge de cinc punts en la categoria sobre el seu company del Red Bull Off-Road Junior Team USA Austin Jones, tots dos al volant de Can-Ams construïts per South-Racing.

Mitch Guthrie i Kellon Walch han perseverat amb el prototip MCE-5 T3M aquesta temporada i ocupen un distant tercer lloc a la classificació per punts.

Cristina Gutierrez (ESP) of Red Bull Can-Am Factory Team trains during the shakedown prior Rally Dakar2023 close to Yambu, Saudi Arabia on December 29, 2022 // Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool // SI202212290438 // Usage for editorial use only //

Francisco López i Cristina Gutiérrez, de Red Bull Can-Am Factory Racing, ocupen el quart i cinquè lloc de la classificació i estan inscrits als seus Maverick X3.

La competència ve de quatre Mavericks de l’equip South Racing Can-Am a les mans del suec Mattias Ekström, el pilot xilè Hernán Garcés i el duet argentí de David Zille i Diego Martínez.

L’equip X-raid ha inscrit un prototip Yamaha YXZ 1000 R per als portuguesos João Ferreira i Filipe Palmeiro, i el veterà francès Claude Fournier condueix un Can-Am de BRR per completar les inscripcions de la FIA.

Rokas Baciuška lidera la categoria FIA T4

Només quatre tripulacions de la categoria T4 de la FIA viatjaran al Sonora Rally. Rokas Baciuška, del Red Bull Can-Am Factory Racing, va guanyar la categoria a Abu Dhabi i va acabar segon al Rally Dakar, lidera la sèrie amb 48 punts d’avantatge després de dues proves.

El lituà torna a formar equip amb el català Oriol Vidal i s’enfronta a la competència d’un Xtreme Plus Polaris a les mans del japonès Shinsuke Umeda, l’altre català a la categoria Eduard Pons amb un South Racing Can-Am i la italiana Rebecca Busi, que forma equip amb el francès Sébastien Delaunay per pilotar un FN Speed Team Can-Am.

Recorregut

La nova prova al calendari de cross-country de la FIA és també el primer esdeveniment que s’organitza a Mèxic. L’esdeveniment, que anteriorment només formava part de les sèries de la FIM, ha estat revisat per adaptar-se a la normativa de la FIA i és la creació del pilot nord-americà Darren Skilton i el seu equip.

L’acció es desenvoluparà al llarg de cinc etapes i 1.249 quilòmetres competitius provisionals en una ruta de 2.091 km entre la bulliciosa ciutat d’Hermasillo, la ciutat pesquera i turística de Puerto Peñasco (Rocky Point) al Golf de Califòrnia i la ciutat fronterera entre Arizona i Mèxic de San Luis Río Colorado, al nord de Mèxic.

Sonora Rally

L’exigent prova tot terreny travessarà l’estat de Sonora en direcció al Mar de Cortés i travessarà els deserts de cactus de la històrica Caborca abans d’arribar a les famoses dunes del desert d’Altar i a la meta cerimonial al parc El Bosque de San Luis Río Colorado.

Després del pròleg, la primera etapa al centre de l’estat de Sonora, al nord de Hermosillo, començarà per pistes planes i ràpides fins on arriba la vista, típiques del paisatge ranxer que envolta la capital de Sonora.

Com en un miratge, els competidors veuran ombres sorgir de la pols al mig dels munts de pedra i sorra de les poques muntanyes properes. Seran els primers cactus gegants i ancestrals, una de les postals de la cursa.

La 2a etapa portarà els competidors cap a l’oest fins a la costa del Golf de Cortés, que recorreran cap al nord durant la resta del dia, fins a Puerto Peñasco. Al matí, la terra estarà més solta que el dia anterior, fins a arribar al lloc on la terra toca l’aigua.

La caravana passarà tres nits en un bivac que s’assembla a un campament de platja. Les etapes 3 i 4 seran un bucle al voltant del port pesquer i les famoses platges. Però no hi haurà descans al programa, ja que l’especial de l’etapa 3, que marcarà el punt mig de la cursa, serà també la més llarga de la setmana, amb gairebé 350 km de trams cronometrats.

Cadascuna d’aquestes etapes baixarà cap al sud-est per explorar aquesta part de l’Estat en tota l’amplitud. La 5a i última etapa continuarà el recorregut cap al nord-oest iniciat a l’etapa 2 per arribar a la meta a San Luis Río Colorado, la casa del Sonora Rally i ciutat fronterera amb l’estat nord-americà d’Arizona.

Itinerari

22 d’abril – Hermosillo: verificacions administratives i tècniques al Parc La Ruina (08:00-18:30) / obertura de la sala de premsa i d’acreditació a l’Hotel Araiza (09:00-20:00) / prova privada a l’Autòdrom Cerro Colorado (10:00-16:00) / publicació de la llista de vehicles elegibles i de la llista de sortida del pròleg (20:00) / briefing dels pilots al teatre del Parc La Ruina (20: 00).

23 d’abril – Pròleg: Hermosillo – Hermosillo: cerimònia de sortida al Parc La Ruina a les 13:00 / sortida del pròleg (10 km) a les 13:45 / elecció de l’ordre de sortida de l’etapa 1 a les 19: 00 / publicació de l’ordre de sortida de l’etapa 1 a les 20.00.

24 d’abril – Etapa 1: Hermosillo – Hermosillo (distància total / especial: 333 km / 168 km) 25 April – Stage 2: Hermosillo-Peñasco (total length / special: 541 km / 286 km).

25 d’abril – Etapa 2: Hermosillo – Puerto Peñasco (distància total/especial: 541 km / 286 km).

26 d’abril – Etapa 3: Puerto Peñasco – Puerto Peñasco (distància total/especial: 466 km / 350 km).

27 d’abril – Etapa 4: Puerto Peñasco – Puerto Peñasco (distància total/especial: 485 km / 248 km)

28 d’abril – Etapa 5: Puerto Peñasco – San Luis Río Colorado (distància total/especial: 398 km / 139 km).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments