Al Rajhi fa història a l’Abu Dhabi Desert Challenge 2023 i Loeb se’n va més líder del W2RC

Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) va aconseguir ahir inscriure’s com a primer guanyador saudita en el palmarès de l’Abu Dhabi Desert Challenge. Això no només significa la seva primera victòria al W2RC, sinó també la segona consecutiva per a un Hilux aquesta temporada després del triomf de Nasser Al Attiyah al Dakar. Martin Prokop (Orlen Benzina Team) va acabar segon, tal com va fer l’any passat, mentre que Seth Quintero (Red Bull Off-Road Jr Team USA) va completar el podi amb el seu T3.

Pel que fa al campionat, Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) ha millorat la seva posició en avantatge (111 punts) sobre Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing), que va haver de retirar-se després de la tercera etapa (85 punts). Martin Prokop ocupa la tercera posició (64 punts).

Prokop Ford W2RC Abu Dhabi Desert Challenge
W2RC

Els tres primers del campionat després del Dakar van tenir problemes a l’ADDC. Guerlain Chicherit (GCK Motorsports) i Al Attiyah, que eren segons i tercers abans de la cursa, van perdre terreny davant el líder Sébastien Loeb. No van poder puntuar després de retirar-se, i Loeb va augmentar la seva avantatge en 14 punts gràcies als seus resultats en les tres últimes etapes. Loeb té ara 101 punts i Al Attiyah 85. Prokop ha baixat a la tercera posició amb 64 punts. La victòria d’Al Rajhi li ha permès passar de la desena a la quarta posició (63 punts).

Jan Cruz Yacoponi (Overdrive Racing) copilotat pel català Dani Oliveras va acabar cinquè, i ha empatat amb Chicherit (49 punts) per davant de Sebastian Halpern (X-raid Mini JCW), que ara és setè amb 43 punts. Oriol Mena, copilot del xinès Zhang, acabava en setena posició final de la categoria T1.

Loeb abu Dhabi desert challenge 2023 brx
W2RC

Les dificultats dels tres primers de la classificació han permès als seus perseguidors remuntar. Pel que fa als constructors, Toyota Gazoo Racing ha aconseguit la victòria amb Al Rajhi i la quarta posició de Yacopini per augmentar la seva avantatge (120 punts) sobre BRX (79 punts).

Entre els T3, Seth Quintero (Red Bull Off-Road Jr Team USA) va fer una gran cursa i es va imposar per davant del líder del campionat, Austin Jones (Red Bull Can-Am Factory), després d’haver lluitat durament amb Mattias Ekström. La seva companya d’equip Cristina Gutiérrez va patir problemes i és l’altra pilot femenina, Aliyyah Koloc (Buggyra ZM Racing), que va aconseguir la tercera posició de la classificació W2RC de la cursa. El català Eduard Pons, copilotat per Mónica Plaza, acabava en dotzena posició final amb el seu Can-Am de South Racing.

A la classificació del campionat, triplet estatunidenc amb Quintero al poder (127 punts) per davant de Jones (121 punts) i Guthrie Jr (81 punts).

A la T4, Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) copilotat per Oriol Vidal va guanyar el seu duel contra Pau Navarro (FN Speed). El campió del món se’ va a la casa liderand’n va a casa liderant el campionat amb 134 punts, per davant del guanyador del Dakar, Eryk Goczal (Energylandia Rally Team), amb 86 punts. Navarro ocupa la tercera posició amb 73 punts.

Rokas Baciuska during the 5th stage of Abu Dhabi Desert Challenge 2023 in Abu Dhabi , UAE on March 03, 2023 // Kin Marcin / Red Bull Content Pool // SI202303030748 // Usage for editorial use only //

La propera carrera de la temporada serà el Sonora Rally, un esdeveniment inèdit per al campeonato, que tindrà lloc del 22 al 28 d’abril a Mèxic.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments