Bonato, contra tots els elements, s’emporta el Rally Islas Canarias 2023

Tot i que segona prova de la temporada de l’ERC 2023 va oferir una llista d’inscrtis menys atractiva que la de Fafe, encara era fàcil trobar una dotzena de guanyadors potencials. Tot i que no va gaudir d’un bon inici d’any, Yoann Bonato tenia tot el que necessitava per emportar-se aquest Rally Islas Canarias 2023.

Després d’haver marcat un temps molt prometedor durant la classificació, el francès, després d’haver optat per sortir al capdavant dissabte al matí, va ser un dels pilots atrapats per la pluja que va caure just abans de la sortida. En una carretera que oferia diversos tipus de condicions d’adherència, el quatre vegades campió francès va perdre uns segons davant dels seus rivals i va quedar 14è.

Paddon rally islas canarias 2023
FIA ERC

Però acte seguit va encadenar 4 millors temps consecutius que li van permetre atrapar i després avançar als seus oponents. Líder al final del primer bucle de divendres va acabar la primera etapa amb un marge d’11» sobre Hayden Paddon i 23»5 sobre Mathieu Franceschi. La victòria encara no estava assegurada, ja que encara quedaven 6 especials i 99,46 km cronometrats.

En un recorregut especialment complicat per la pluja intermitent i de vegades la boira, Yoann Bonato va fer una gran actuació, sempre ajudat pels seus pneumàtics Michelin, va marcar tres nous millors temps que li van permetre consolidar el seu primer lloc. Paddon ja era a més de 34» i Bonato ja no va córrer riscos innecessaris en els últims trams i va aconseguir el seu 2n èxit a ERC.

L’únic motiu de preocupació per a Bonato va ser a l’inici de la SS8, quan va oblidar activar el mode tram, cosa que va significar que al principi no tenia tota la potència, encara que ràpidament va rectificar l’error i es va convertir en el més ràpid.

Llarena (Team MRF Tyres), llastat per la pluja a la vuitena especial que va sortir amb pneumàtics durs, es va imposar per 15 segons a Jan Solans (SCER) i Iván Ares. L’actual campió d’Europa va fer un ral3li de menys a més acabant en places de podi i imposant-se entre els nacionals.

Llarena rally islas canarias 2023 skoda fabia
FIA ERC

Simon Wagner va començar la segona etapa en 16a posició després d’un divendres de poca confiança. I encara que no estava content amb el seu rendiment ni amb la posada a punt del cotxe, el doble campió austríac es va enfilar fins a la cinquena posició final marcant inclús un escratx.

Andrea Nucita, que es ca queixar durant tota la prova de subviratge, va acabar sisè, mentre que Mathieu Franceschi, a qui se li va anul·lar la penalització per arribar tard al servei del migdia de divendres, va acabar en setena posició. Mārtiṇš Sesks emmalaltit durant tota la prova i amb unes notes amb les que no es sentia a gust va acabar vuitè, amb José Antonio Suárez i Grzegorz Grzyb completant el top 10.

Al campionat, Hayden Paddon realitza una magnífica operació. Guanyador a Fafe, va aconseguir un 2n lloc que li va permetre augmentar el seu lideratge.

Llarena guanyador entre els SCER

Efrén Llarena i Sara Fernández s’han tornat a proclamar vencedors del SpúerCER després de pendre el liderat a Jan Solans i Rodrigo Sanjuán durant el matí de dissabte. El pilot català va ser autor de dos escratx absoluts a en el que va ser el seu debut sobre asfalt amb el Hyundai i20 N Rally2.

Jan Solans Hyundai 20 Rally2 Rally Islas Canarias 2023
RFEdA

Iván Ares i José Antonio Pintor van finalitzat tercers (i quarts de l’apartat europeu), davant de José Antonio Suárez i Alberto Iglesias, guanyadors del TC Plus i líders ara del SuperCER amb l’Skoda Fabia RS Rally2 del Recalvi Team, per dos punts de diferència sobre els gallecs i els seus nous companys de marca, que els empaten a la classificació general després d’aquesta tercera cita

Una doble punxada va apartar el matí de dissabte de la lluita per la victòria Javier Pardo i Adrián Pérez, poc abans que el trencament d’una mangueta provoqués l’abandonament de Diego Ruiloba i Ángel Vela.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments