La FIA explica els motius de la sanció a Solberg

Els comissaris esportius del Ral·li de Portugal devien sentir un calfred quan van haver de signar la decisió número 16 que sancionava Oliver Solberg per haver fet ‘donuts’ en un zona prohibida per la normativa

Per descomptat, van complir amb el que s’estipula a la normativa, però la reacció del ‘món’ dels ral·lis davant el que va passar també va caure com una llosa.

Recordem que Oliver Solberg liderava el WRC2 amb 35.4s d’avantatge quan va fer donuts al final de la súper especial a Lousada, en una zona del traçat segura pels espectadors però no tant pels comissaris del tram. Cal recordar que aquesta norma es promoure després de que Sebastien Ogier fes el mateix al podi del RallyRACC Catalunya de l’any passat.

Solberg va rebre una penalització d’un minut i va perdre el ral·li per 1,2 segons davant Gus Greensmith.

Cal destacar aquí que la pena mínima per a aquest cas és de 5 minuts, però la FIA va aplicar el propi barem i va decidir mitigar la sanció.

Al Ral·li de Portugal, els Comissaris Comissaris van prendre una decisió tenint en compte tota la informació de què disposaven, inclosa la declaració de l’equip que no havia llegit el reglament publicat abans de cada cursa.

FIA

«Aplicar una penalització de temps d’un minut respecte a la sanció de cinc minuts prevista en el reglament és proporcional, tenint en compte les circumstàncies explicades en la seva decisió»

FIA

Queda clar que la sanció és més que justa, ho deia el reglament de la propia prova i la penalització hauria d’haver sigut més alta però la pregunta és si cal canviar la norma i fer-la més laxa en aquests casos.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments