El Monte-Carlo torna a Gap per al 2024

El 2022 i el 2023, l’ACM va atorgar la petició de Mònaco instal·lant tot el seu esdeveniment al port. Els podis de sortida i arribada també van ser a la vora del Mediterrani així com la sala de premsa o la seu del ral·li.

Això no serà així el proper gener. Quan tingui lloc la primera reunió del campionat del món 2024 (del 22 al 28 de gener), les obres al port monegasc ja no permetran acollir un parc de serveis prou gran. Per tant, s’ha decidit que la 92a edició s’ubicarà a Gap.

La capital ja ha acollit la prova més antiga del WRC entre el 2014 i el 2021. Tanmateix, només hi haurà equips i competidors. Les cerimònies de sortida i arribada tornaran a organitzar-se a Mònaco. Amb aquestes prerrogatives, això comportarà inevitablement una logística una mica feixuga, ja que les tripulacions hauran de sortir des de la Place du Casino, probablement dijous.

Tots els escenaris són possibles perquè aquesta obligació de protocol sigui el menys penalitzadora possible. La instal·lació del parc de serveis a Gap també obre grans perspectives. Molt criticada per la seva ruta massa al sud enguany, l’ACM es podrà imaginar una ruta que ofereixi cronometrades més mítiques amb un caràcter més hivernal. Tot i que la neu és cada cop menys present, és més probable que les altures al voltant de Gap l’acullin que l’interior de Niça.

El programa de l’esdeveniment es donarà a conèixer a finals de juliol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments