Ford va a pel Dakar amb un equip oficial

Ford Performance ha formalitzat la constitució d’un programa de oficial rally-raid, amb presència al Dakar a partir del 2024 i objectiu de victòria fixat per a l’any següent

El fabricant nord-americà introduirà una versió del Raptor T1+ del Ford Ranger, que s’ha desenvolupat durant diversos mesos en col·laboració amb Woolridge Motorsport a Sud-àfrica i M-Sport al Regne Unit.

Ford ha establert un full de ruta gradual, que implicarà primer participar en l’edició 2024 del Dakar amb un model existent del Ranger, impulsat pel motor Ecoboost de 3,5 litres. Aquest primer compromís assentarà les bases de la resta del programa, amb l’ambició de tornar a lluitar per la victòria el 2025, edició per a la qual es prepararà un Ranger totalment nou, amb un motor encara desconegut.

«Estem treballant. Neil Woolridge ja té un cotxe basat en l’anterior generació Raptor, i el farem servir per participar al Dakar del gener de 2024. És una prova real que ens permetrà entendre què cal per tenir èxit. Però l’altra meitat de la lluita, si no més, és la logística i l’execució. Anar-hi el 2024 et permetrà aprendre logística, bivac, viatges, el que necessites com a camió de suport».

Mark Rushbrook, cap de Ford Performance.

«El gener del 2024 es tracta bàsicament d’acabar la cursa i d’aprendre. Paral·lelament a les proves i preparació dels darrers nou mesos, vam començar a dissenyar un cotxe completament nou. El nostre pla és provar-lo a principis del 2024, i després desenvolupar-lo fins que tornem al 2025 per intentar guanyar».

Mark Rushbrook, cap de Ford Performance.

La implementació d’aquest programa de fàbrica de Ford, recolzat entre d’altres per M-Sport, confirma també les ambicions de l’estructura de Malcolm Wilson, que ja havia revelat part d’aquest projecte fa uns mesos, mentre anava com a observador al Dakar 2023.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments