Rovanperä i Toyota volen repetir l’èxit de l’any passat al Safari i comencen marcant la pauta al shakedown

L’equip japonès vol repetir la gesta aconseguida la temporada passada on va copsar les quatre primeres posicions.

Kalle Rovanperä ha marcat des del primer moment el millor temps al Shakedown del Rally Safari, un tram de 5,40 km proper a la localitat de Loldia. El líder del campionat es va situar al capdavant de les taules de temps en el segon i penúltim intent per superar a Ott Tänak (M-Sport Ford Puma Rally) per 1»5.

Ogier_safari_kenia_2023_toyota_yaris_rally1
2023 FIA World Rally Championship / Round 07 / Safari Rally Kenya / 21st-25th June, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Guanyador de l’esdeveniment el 2021, Sébastien Ogier ha estat al capdavant després del seu primer intent a la vora del llac Naivasha. El francès ha acabat tercer en aquest shakedown. Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) ha ocupat la quarta posició per davant dels altres dos Toyota, els d’Elfyn Evans i Takamoto Katsuta. El Yaris del japonès necessita reparacions després d’una bolcada espectacular. El pilot i el seu company Aaron Johnston han sortit ilesos de l’accident.

Toyota Yaris rally1 safari kenia katusta accident bolcada
WRC

La primera visita al Safari ha començat malament per a Esapekka Lappi, que ha patit un trencament de l’eix de transmissió durant el seu primer intent. El Hyundai del finlandès ha quedat aturat una vegada més en la seva segona passada.

Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) Of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM are seen racing during the World Rally Championship Kenya in Naivasha, Kenya on 21 June, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Entre els Rally2, Oliver Solberg (Škoda Fabia Rally2 evo) ha marcat el millor temps a la seva segona passada pel tram.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments