Neuville desqualificat del Safari 2023 per rebre ajuda externa il·legal

Thierry Neuville ha estat desqualificat del Safari aquest diumenge a la nit després que els comissaris de l’esdeveniment descobrissin que el belga havia realitzat activitats il·legals de reconeixement durant el ral·li.

Els comissaris van resumir les conclusions de l’informe rebut del secretari de ruta, iniciat de manera independent pels organitzadors del Rally Safari. S’hi indicaven casos en què s’havia vist, després d’un reconeixement, una persona no autoritzada conduint per rutes que s’utilitzarien com a especials al llarg del ral·li.

La persona es trobava en una propietat privada sense autorització i va ser detinguda pels oficials a dos llocs en dos dies diferents. Les proves presentades als comissaris indicaven enllaços d’aquesta persona amb Neuville.

Quan se li va preguntar, Neuville va admetre ràpidament davant els comissaris que coneixia la persona identificada i que havia sol·licitat el suport d’aquesta persona per identificar problemes específics (zones on s’havien mogut roques) en algunes especials.

L’article 35.4.2 del Reglament Esportiu del WRC 2023 de la FIA, estableix que:

Després de la publicació del Reglament Suplementari, només amb l’autorització expressa del Cap de Carrera i del Departament de Ral·lis de la FIA podrà qualsevol persona relacionada amb una tripulació inscrita viatjar en o sobre la ruta d’una etapa especial del ral·li (excepte a peu). Aquesta norma s’aplicarà fins que l’especial hagi finalitzat, estigui oberta al trànsit públic i ja no s’utilitzi dins del ral·li”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments