Kristoffersson no dona opció a casa i s’emporta el tercer triomf de 2023 a Höljes

Johan Kristoffersson suma la seva quarta victòria de l’any, mantenint el seu rècord d’invatibilitat des de l’inici de la campanya del 2023 amb un altre triomf a casa, a Höljes.

Després d’haver superat els seus oponents a Portugal i Noruega, Kristoffersson va fer una altra exhibició per aconseguir la seva 38a victòria de la seva carrera, aplaudit per prop de 25.000 aficionats.

Dominant la calor abrasadora de dissabte i els xàfecs de diumenge a la regió de Värmland, el suec va eclipsar als seus rivals amb un ritme vertiginós, guanyant les quatre eliminatòries, la semifinal i la importantíssima final per ampliar el seu lideratge al campionat fins als 27 punts:

«Va ser gairebé el cap de setmana perfecte. Crec que aquesta pista pot ser la més difícil de conduir en mullat, però també és molt gratificant quan aconsegueixes fer les coses bé i vam tenir un gran ritme i unes bones sortides, que va ser clau. Sempre és agradable guanyar, és clar, però fer-ho a Suècia, davant d’una multitud tan gran i amb la meva família aquí, és encara més especial”.

Timmy Hansen
Timmy Hansen of Hansen World RX Team in action at FIA World Rallycross Championship in Sweden, Höljes on July 1, 2023 // @World / Red Bull Content Pool

Kristoffersson va atravesar la bandera a quadres més de quatre segons per davant del seu perseguidor més proper, Timmy Hansen. El Campió del Món del 2019 es va recuperar dels resultats decebedors de les dues primeres rondes a Montalegre i Hell per aconseguir el seu primer trofeu de la temporada, superant a Ole Christian Veiby a la final per segellar el segon lloc de l’equip Hansen World RX.

Veiby també va pujar al podi final per primera vegada el 2023 en tercer lloc, satisfet amb la seva actuació però lamentant alguns errors. Després d’un inici de cap de setmana difícil, amb un error a la sessió de SuperPole i un fora de pista a la primera mànega, Kevin Hansen va acabar quart, guanyant la segona semifinal, però perdent temps davant Timo Scheider a la final, després d’haver-se de desviar a la sortida de la Joker.

Les decepcions del cap de setmana

Tant Scheider com Guerlain Chicherit van veure els seus esforços eclipsats per punxades. L’alemany va aconseguir acabar cinquè per ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, però en la seva última aparició de l’any, el francès es va veure obligat a ‘estacionar’ el seu Special ONE Racing Lancia Delta Evo-E RX a la segona volta.

Sebastien Loeb, Ole Christian Veiby
Sebastien Loeb (FRA) of the Special ONE Racing Team and Ole Christian Veiby (NOR) of the Volkswagen Dealerteam BAUHAUS performs during the third stage of the FIA World Rallycross in Holjes, Sweden on July 2, 2023. // Mihai Stetcu

Ni Niclas Grönholm ni Klara Andersson van arribar a la final, en un cap de setmana frustrant per al CE Dealer Team de Volvo Construction Equipment, amb el nou vegades campió del món de ral·lis de la FIA Sébastien Loeb sent un altre pilot que va abandonar en els procediments previs de la semifinals.

La campanya World RX 2023 continua a Lydden Hill al Regne Unit, el circuit on va néixer la disciplina fa més de mig segle, els dies 22 i 23 de juliol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments