Solberg guanya a casa en la primera edició del Ral·li d’Escandinàvia puntuable per l’ERC

Conduint un Volkswagen Polo GTI R5 autogestionat, Oliver Solberg i Elliott Edmondson van resistir a Hayden Paddon per aconseguir la seva tercera victòria a l’ERC

Mārtiṇš Sesks, que havia guanyat els dos ral·lis anteriors a Polònia i Letònia, va mantenir la seva segona posició al campionat amb el tercer lloc a Suècia, seguit de prop per Nikolay Gryazin, que acabaria a només 3,3 segons per darrere. Lauri Joona, que debutava a l’ERC a la cursa de Karlstad, va arrodonir el top 5:

«He de dir que la competició d’aquest cap de setmana i el nivell d’atac que ha calgut per vèncer Hayden i els altres pilots ha estat increïble»

Oliver Solberg

Sens dubte, una de les millors victòries. D’acord, he guanyat el Ral·li de Suècia a casa, però és realment a casa meva i a només una hora de casa. Vaig intentar evitar totes les pedres, una sensació increïble amb tota la família conduint (el pare Petter i la mare Pernilla van participar en una cursa ‘lateral’). A més, el meu millor amic [Isak Reiersen] va guanyar l’ERC Júnior, així que és un moment fantàstic. Una autèntica festa».

Oliver Solberg

Nikolay Gryazin i Martin Sesks van protagonitzar una de les lluites del cap de setmana. El rus i el letó van intercanviar-se posicions mentre ascendien a la general pels infortunis dels seus rivals. Quan tot semblava decantat a favor de Gryazin, Sesks va superar el seu rival al volant de l»Škoda Fabia RS Rally2 per aconseguir l’últim lloc del podi per 3,3 segons. Per la seva part, el finlandès Lauri Joona va tancar el top5.

Hayden paddon-suecia-escandinavia-2023-erc-hyundai-i20-rally2
Hayden Paddon in action at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Värmland, Sweden on July 7, 2023. // @World / Red Bull Content Pool

Filip Mareš va dir que acabar sisè va representar la «millor cursa de terra que he fet mai», mentre que Mathieu Franceschi es va recuperar d’una bolcada a la nova especial -i una infinitat de problemes de ritme- per acabar setè després d’una curta recuperació al final de la tarda.

Østberg, amb un canvi d’intercooler després de la jornada de divendres solucionant els seus problemes de potència, va lluitar fins al final en vuitè lloc. El més destacat de la prova del pilot del Citroën C3 Rally2 va ser, sens dubte, el seu salt de 47 metres a Colin’s Crest, un nou rècord i dos metres més enllà dels 45 metres de referència d’Eyvind Brynildsen.

Mads ostberg-suecia-escandinavia-2023-erc-citroen-c3-rally2-
Mads Ostberg in action at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Värmland, Sweden on July 8, 2023. // @World / Red Bull Content Pool

Andrea Mabellini i el debutant suec de l’ERC Kalle Gustafsson van completar el top 10 en novè i 10è, respectivament. Tot i xocar contra una barrera a la Power Stage, Gustafsson va acabar amb 3,3 segons d’avantatge sobre Jon Armstrong a la batalla del Ford Fiesta Rally2.

En l’ajustada lluita per la classificació Júnior, els locals van imposar-se. Després d’un primer dia excel·lent, Isak Reiersen va pensar que ja havia fet el més difícil, però una punxada va permetre a Patrick Hallberg avançar-lo. Autor d’un magnífic final del ral·li, Reiersen va acabar guanyant. Norbert Maior completava el podi.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments