Nani Roma i Àlex Haro faran el debut oficial de la Ford Ranger T1+ a la Baja Aragón 2023

Després d’haver completat una llarga fase de desenvolupament al voltant del Ranger T1+, M-Sport i Neil Woolridge Motorsport volen enfrontar-lo a la competició

Dos cotxes estaran presents a la Baja Aragón (21-22 de juliol) per a Nani Roma i Gareth Woolridge

Després de diversos mesos de treball a Dubai, el Marroc o França, el Ford Ranger T1+ està a punt per competir per completar el seu desenvolupament per al Dakar. El debut està previst per a la Baja Aragón que es disputa al voltant de Terol, a 170 km al sud de Saragossa. Per a aquest programa de raids, M-Sport ha optat per confiar en Nani Roma per dur a terme les proves qui s’unirà amb Alex Haro. Amb 51 anys, el català té una gran experiència en la disciplina on ha evolucionat en 2 i 4 rodes. És un dels pocs que ha guanyat el Dakar en les dues categories (2004 amb KTM i 2014 amb Mini).

Ford Ranger Testing Morocco 20th – 21st June 2023 Photo: Drew Gibson

El cotxe ha canviat molt des de la primera vegada que el vaig provar. Tots els mecànics i enginyers han fet un gran treball per estabilitzar-lo alhora que millorant la seva fiabilitat i augmentant el seu rendiment. Encara tenim algunes coses per treballar, però ha avançat molt i és sòlida. Conec M-Sport des dels temps de Carlos Sainz i Colin McRae, quan anava amb moto.

Nani Roma

Sempre ha estat un equip de primer nivell del WRC i és un grup de persones ultraprofessionals amb qui és molt agradable col·laborar encara que evolucioni en un entorn al qual no està acostumat. Ràpidament va entendre què calia fer per afrontar aquest repte. He guanyat nou Baja Aragón, quatre amb la moto i cinc amb el cotxe, així que seria molt especial guanyar una desena vegada amb Ford per aquest nou projecte.

Nani Roma

Guanyar és el meu únic objectiu, sobretot perquè és el meu esdeveniment de casa, però aquesta vegada és una mica diferent. Fa un any i mig que no estic en competició i això es fa en un entorn que estic descobrint.

Nani Roma

Recuperat d’un càncer de bufeta, Roma és una part important d’aquest programa, ja que també participa en el desenvolupament del Ranger Raptor T1+ que Ford vol participar al Dakar 2025.

Ford Ranger Testing Morocco 20th – 21st June 2023 Photo: Drew Gibson

Mentrestant, a Aragó, el segon Ford Ranger T1+ serà encarregat a Gareth Woolridge. Últim membre de la família dins de la NWM (Neil Woolridge Motorsport). Actualment líder del Campionat Sud-africà de Rally Raid (SARRAC), Woolridge ha seguit aquest projecte des del principi i ha tingut un paper central en el disseny, fabricació, prova i desenvolupament d’aquest prototip.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments