Prèvia Baja Aragón 2023

La XXXIX edició de la Baja Aragón compta en aquesta edició amb una inscripció de luxe, una de les més importants dels darrers anys

Carlos Sainz, Stephane Peterhansel, Nasser Al-Attiyah i Nani Roma configuren un autèntic pòquer d’asos per lluitar per la victòria.

És a la categoria de cotxes on destaca la presència dels primers espases que estaran d’aquí a uns mesos lluitant per la victòria al Dakar. Audi s’estrena a la Baja ho farà amb tres pilots top: Carlos Sainz, acompanay del català Lucas Cruz Stephane Peterhansel i Mattias Ekström, tots tres al volant dels poderosos T1+.

El madrileny no ha guanyat mai aquesta prova i el francès torna a Aragó després d’haver guanyat la Baja per última vegada fa 11 anys. L’objectiu de l’equip alemany és sumar quilòmetres de cara al Dakar i de passada convertir-se en el primer vehicle elèctric que guanya aquesta prova. Toyota arribarà amb la seva gran carta per a la propera edició del Dakar. Nasser Al-Attiyah, guanyador en cinc ocasions de la Baja, les dues últimes de manera consecutiva. Un rècord de victòries en aquesta prova buscarà ampliar Nani Roma, que torna i ho fa amb el Ford Ranger T1+ d’M-Sport. El pilot català ha signat la nova vinculació amb l’equip de Malcom Wilson amb l’objectiu de liderar l’equip al Dakar 2024 i treballar en el desenvolupament de la nova unitat que s’introduirà el 2025.

Eloi Saez

Al-Rajhi, Isidre Esteve, Laia Sanz i una llarga llista de noms configuren una de les llistes d’inscrits més ambicioses de les darreres dècades a l’apartat de cotxes. Com a noetat el jove lituài campió del món T4, Rokas Baciuska farà el salt a ala categoria T1+ amb una Hilux de l’equip Overdrive acompanyat del català Oriol Vidal. Mateixa estructura i unitat per a Juan Cruz Yacopini que també l’acompanyarà un altre català, en aquest Dani Oliveras.

Entre els T3 destaca la presència de Miquel Prat al volant d’un Yamaha 1000R o Laia Sanz amb un TaurusT3Max, mentre que entre els T4 trobem a Pau Navarro de l’equip FN Speed o Eduard Pons, que aquest cap de setmana competirà amb el seu nou copilot, el pilot d’enduro de Coll de Nargó, e Jaume Betriu.

Itinerari

En la desena edició consecutiva a Terol i al llarg de les dues jornades de competició (divendres 21 i dissabte 22), tots s’enfrontaran als més de 500 quilòmetres cronometrats d’una prova que compta amb una de les inscripcions més espectaculars dels últims anys.

La Baja discorrerà per les comarques de Jiloca i Terol i Albarrasí. Aquesta edició del 2023 comptarà amb dos dies de competició i transcorrerà per 30 municipis després de la modificació del programa previst a causa de la convocatòria anticipada d’eleccions generals.

BAJA_ARAGO_2021_ISIDRE_ESTEVE
© Eloi Saez

Al llarg de la jornada de divendres es desenvoluparà tant el pròleg per a motos i cotxes com la primera etapa cronometrada de la prova. Posteriorment, dissabte es desenvoluparà el gruix de la competició amb la participació de totes les categories (cotxes, camions, quads, motos, trial).

Horaris

SS Pròleg (8:25 AM)

Etapa 1

SS2: Bañón – Cuevas Labradas (14h)

Etapa 2

SS3: Bañón – Celadas (7:30h)

SS4: Monreal del Campo – Gea de Albarracín (12:19)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments