Prèvia GP d’Hongria 2023

La Fórmula 1 torna aquest cap de setmana per a un altre Gran Premi d’Hongria, amb els equips ja pensant en el descans d’estiu, que comença després del GP de Bèlgica la setmana següent.

L’Hungaroring és un circuit històric, ja que va ser el primer GP que es va córrer darrere de l’antic «Teló de Ferro», l’any 1986. És un circuit antic per als estàndards actuals, però té encant. Molt lent, és quasi impossible avançar, curiosament acostuma a donar lloc a curses molt intenses, ja que els pilots solen arriscar-se.

És el circuit permanent més lent de l’any i no facilita el treball dels pneumàtics. Les temperatures solen ser molt altes, la qual cosa significa que l’equilibri entre la velocitat i la durabilitat dels pneumàtics és clau per treure el màxim profit dels compostos.

L’avançament és tradicionalment difícil en aquesta pista, de manera que és a través d’estratègies que els pilots sovint intenten guanyar posicions a la pista.

Després de la primera victòria d’Esteban Ocon en la Fórmula 1 (el 2021), va ser Max Verstappen qui va triomfar, després de sortir des del desè lloc a la graella de sortida el 2022.

El GP d’Hongria tindrà un nou format de classificació. Si la sessió es fa en pista seca, només s’utilitzaran els pneumàtics de compost dur a la Q1, els mitjans a la Q2 i els tous per als 10 primers de la graella. Aquest sistema es tornarà a utilitzar en la classificació per al Gran Premi d’Itàlia a Monza.

Dades

1r GP 1986
70 voltes
Circuit 4.381 km
Cursa 306,63 km
Rècord 1m16.627s (Lewis Hamilton, 2020)

Horaris

Divendres 21 de juliol

  • 13:30 h: Lliures 1
  • 17:00 h: Lliures 2

Dissabte 22 de juliol

  • 12:30 h: Lliures 3
  • 16:00 h: Classificació

Diumenge 23 de juliol

  • 15:00 h: Cursa

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

1 COMENTARIO

Subscriu-te
Notificació de

1 Comment
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments
Paco Romero Garcia
1 Any fa

Les dates estàn mal posades.