Evans – Martin triomfen al Ral·li de Finlàndia 2023 per donar-li un punt d’emoció al campionat

La prova ja estava pràcticament sentenciada dissabte al vespre, i Elfyn Evans no va fallar per aconseguir la victòria. El gal·lès guanya el Ral·li de Finlàndia per segona vegada en la seva carrera després del seu èxit el 2021.

Dominant dissabte i en la gestió diumenge, el pilot de Toyota va aprofitar aquesta segona victòria d’aquesta temporada i l’abandonament del líder del campionat Kalle Rovanperä per retallar punts en la classificació de pilots. Gràcies al seu triomf i als 5 punts de la Power Stage, Elfyn Evans ha reduït la diferència a 25 punts, mentre que encara queden quatre ral·lis per disputar el 2023.

Va ser un molt bon cap de setmana. Per descomptat, lamentem la retirada de Kalle [Rovanperä] a l’inici del ral·li, però després va ser realment fantàstic conduir aquest cotxe. És un plaer conduir per aquestes pistes i estem molt contents amb aquesta victòria. L’ambient és fantàstic i estem encantats de rebre el suport. Això sí, al campionat tampoc està malament i estem reduint diferències.

Evans

És possible que Thierry Neuville no hagi guanyat a Jyväskylä, però ha tornat al podi al Ral·li de Finlàndia per primera vegada en deu anys. El belga no va ser rival per a Elfyn Evans, però va aconseguir 18 punts per al segon lloc, i també va tornar a la lluita pel campionat a 36 punts de Kalle Rovanperä.

neuville hyundai i20 rally1 wrc finlandia 2023

Primer podi de la temporada per a Takamoto Katsuta. El japonès, en dificultats a Estònia fa dues setmanes, va compensar a Finlàndia per oferir un doble podi a Toyota amb la seva 3a posició. Takamoto Katsuta va poder resistir als atacs de Teemu Suninen amb qui va lluitar per aquest darrer esglaó del podi. No obstant això, el finlandès va aconseguir un segon top 5 consecutiu en dos ral·lis disputats amb el Hyundai i20 N Rally1.

Pel seu “plaer” personal i després de tres anys d’absència al WRC, Jari-Matti Latvala va aprofitar les retirades dels principals pilots (Rovanperä, Tänak, Lappi) per aconseguir un top5 a casa. El tres vegades guanyador del Ral·li de Finlàndia, ara director de l’equip Toyota, podrà alegrar-se del resultat del seu equip.

Solberg skoda fabia rs rally2 wrc finlandia 023

Al WRC2, mentre que Oliver Solberg ocupa el primer lloc del Rally2, el suec no figurava com a elegible per obtenir punts per al Ral·li de Finlàndia. Per tant, és Sami Pajari qui guanya, amb la seva primera victòria a la categoria. Adrien Fourmaux, molt net en la seva conducció, signa el seu primer podi amb un 2n lloc molt sòlid. El top 3 el completa el rus Nikolay Gryazin.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments