Verstappen i Alonso ofereixen un recital sota la pluja al GP dels Països Baixos 2023

La festa va ser total a Zandvoort on Max Verstappen va tornar a imposar la seva llei

La cursa del doble campió del món han estat una mica més complicada del que és habitual

Després d’una bona sortida, el pilot de Red Bull es va sorprendre per l’arribada de la pluja fins i tot abans d’acabar la primera volta. Mentre alguns van apostar per parar de seguida com el seu company Sergio Pérez, el local va preferir esperar. Una espera massa llarga des que el mexicà va aprofitar els seus intermediaris per compensar el seu retard i prendre el control del Gran Premi d’Holanda.

En aquell moment podríem esperar una bona batalla entre els dos representants de Red Bull però el mur guiat per Christian Horner no volia que fos així. Quan la pista va començar a assecar-se, Red Bull va deixar Sergio Pérez en pista mentre que el líder del campionat canviava les seves rodes. Una decisió interna que va fer els favors del líder del campionat que va recuperar el lideratge davant un Checo molt sorprès.

aston martin f1 alonso grp països baixos 2023

A partir d’aleshores, Max Verstappen va ser capaç de marcar el seu propi ritme tot i el rellançament de la cursa després de la intervenció del Safety Car durant 5 voltes arran de l’accident de Logan Sargeant, l’holandès va encadenar les millors voltes per fer retrocedir definitivament els seus perseguidors començant per Checo ràpidament relegat.

Aleshores, tot semblava indicar que el triomf era fàcil, però la pluja volia tornar a fer acte de presència. De fet, a la volta 64 del 72 del Gran premi van aparèixer forts ruixats, sembrant el pànic al pit-lane. Després d’un moment de caos, es va aixecar una bandera vermella després que Guanyu Zhou sortís contra les barreres del primer tebolt.

El Gran Premi es va rellançar amb un esprint de 7 voltes, Max Verstappen va aguantar per guanyar la seva 11a cursa de la temporada en 13 Grans Premis, la novena consecutiva. Una actuació que li permet igualar el rècord de Sebastian Vettel establert el 2013, també amb Red Bull.

alpine gasly f1 gp països baixos 2023

Animador a l’inici de la cursa amb un doble avançament a George Russell i Alex Albon a la primera volta, Fernando Alonso va aprofitar el petit error de Sergio Pérez per pujar al 2n lloc i retrobar així el podi, que havia perdut de vista des del Canadà el juny. Bona tornada que comença aquesta segona part de la temporada oferint un 7è trofeu a Aston Martin amb la bonificació del punt per a la volta més ràpida, mentre que Pérez va cedir el podi a Gasly.

Com Sergio Pérez, Pierre Gasly també va aprofitar l’arribada de la pluja per agafar posicions. Entre els primers pilots que es van posar els intermedis, el francès va poder col·locar-se al Top 5 i no el va deixar. Fins i tot ho va fer millor, ja que un nou error de Checo li va permetre guanyar una mica més de terreny i acabar en tercera posició.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments