Triple triomf català en la segona etapa del Desafío Ruta 40

La segona etapa del Desafip Ruta 40, de gairebé 460 km, ha portat la caravana de W2RC des de La Rioja fins al bivac de Belén, passant per unes dunes ben conegudes pel Dakar, que ha fet escala aquí tres vegades

Juan Cruz Yacopini (Overdrive Racing) acompanyat de Dani Oliveras han guanyat per primer cop una etapa del W2RC per primera vegada a la seva carrera. El pilot ha acabat per davant de Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing), que es va veure endarrerit per una sèrie de punxades. El vigent campió del món conserva el lideratge de la cursa, només 17” per davant del guanyador del dia. Per contra, Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) ha caigut fins a la 3a posició a 16’31», víctima també de punxades.

Semblava que l’etapa es disputaria una vegada més entre Nasser Al Attiyah i Yazeed Al Rajhi, separats per uns segons durant algun moment del dia. Però al final de l’especial, les posicions dels líders van aterroritzar el tracking de la web del W2RC: Al-Attiyah, Al-Rajhi i Halpern (X-raid Mini JCW) es van quedar encallats repetidament. En arribar, el qatarià tenia un amortidor del darrere trencat i cinc punxades, el saudita quatre punxades en els pneumàtics!

Tantes parades van permetre a Juan Cruz Yacopini (Overdrive Racing) pujar i creuar primer la meta de l’especial. Una primera vegada en una cursa del W2RC per a l’argentí que no amagava la seva alegria:

Estic molt feliç d’haver aconseguit aquesta primera victòria d’etapa en una cursa del W2RC. Ha estat una etapa difícil per a nosaltres, però ho hem fet bé i els altres han comès errors i han tingut problemes. Estic molt content d’aconseguir aquesta victòria al meu país. Vaig treballar tota la temporada per compartir aquest moment d’alegria amb tota la família, el meu equip i els meus aficionats. Continuarem la cursa i esperem acabar-la de bona manera. Demà obrirem pista, serà una feina dura però de vegades cal fer-ho. Demà serà la primera vegada per a nosaltres amb el meu copilot Dani, esperem fer-ho bé.

Yacopini

Al final, Yacopini ha acabat 10’42» per davant d’Al Attiyah, 26’04» d’Al Rajhi i 55’52» de Halpern. A la classificació general, el líder del W2RC, Al Attiyah, es manté al capdavant del DR40, però Yacopini és a 17». Al Rajhi es troba tercer a 16’31». Halpern és al peu del podi a 49’29». El vencedor de l’etapa, 7è del Dakar del mes de gener passat i 5è del Mundial amb 71 punts, se situa just darrere del seu compatriota Halpern, que suma 77 punts. En absència de Sébastien Loeb, 3r a la classificació provisional del mundial amb 101 punts, els dos pilots argentins poden pujar al podi del W2RC a Salta.

A T3, Mattias Ekstrom es prenia una revenja després de l’etapa d’ahir, arruïnada per dues punxades. El pilot de South Racing ha guanyat a la categoria T3 per davant dels seus rivals del Red Bull Off-Road Jr Team, Mitch Guthrie i Seth Quintero, a 1’45» i 3’43». A la general, Guthrie Jr es manté primer del DR40 amb un avantatge de 2’31» sobre el guanyador del dia. Seth Quintero és a 5’54”.

Entre els T4 segon triomf dels catalans Eduard Pons i Jaume Betriu que els consoliden en la classificació greneral. En la segona jornada Pons ha guanyat per 11:25 a Gallego i Arrieta el que amplia la vetatge a la general fins als 22:39.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments