Prèvia, horaris i tot el que cal saber per seguir el 4rt Memorial Abel Puig

És setembre i això sempre és sinònim de Cervera. Però encara que sigui tradició hi ha coses que han de començar a canviar, i és que ens trobem en el novè mes de l’any, passat l’estiu, i el 4t Memorial Abel Puig és la primera cita de la temporada sobre terra.

Situacions conjuntural a una banda, Cervera sempre és una de les millors proves i pal de paller per al campionat de terra. Per aquest any la gent de WRC Management a més a més han preparat un seguit de novetats molt interessants per fer un pas més endavant en l’organització de la prova.

El quart Memorial Abel Puig es disputarà íntegrament durant la jornada de dissabte. El participants inscrits dins del Campionat de Catalunya hauran de recórrer en total 144,08 km dels quals 85,33 km seran contra el cronòmetre, el que suposa un 59,22% del recorregut. La prova comptarà amb tres trams diferents, dos dels quals es repetiran en tres ocasions, mentre que un tercer només farà una vefada. Pel que fa als participants inscrits en la modalitat ral·liesprint aquestes xifres es rebaixen essent una prova de 65,62 km dels quals 37,42 seran cronometrats acabant després de la primera repetició del tram A.

La prova començarà a les 12:00 hores del dissabte des del Parc d’Assistència situat a l’Av. Ripollès de Cervera. El primer tram, l’”A”, començarà a les 12:18, mentre que el primer pas pel tram “B”, serà a les 12:46. Pel que fa al final del ral·li, on l’organització ha creat un últim tram espectacle, es disputarà a les 19:01h i gaudirà de fan zone i un final molt a prop de l’assistència.

Rally_Cervera_2022 casanovas que peugeot 206
Nacho Mateo

Una llista molt completa

El quart Memorial Abel Puig serà puntuable per Campionat de Catalunya de Ral·lis, Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra, Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior, Trofeu de Catalunya de Ral·li Esprints de Terra i pel 44è Volant Racc-Trofeu Mavisa i la Challenge RallyCracks.

Amb aquesta quantitat de campionats puntuables la prova compta amb un total de 40 inscrits. Encapçalant aquesta llista trobem Alejandro Mauro i Diego Sanjuan al volant de l’Skoda Fabia Rally2 Evo. Amb una unitat menys evolucionada del mateix Skoda Fabia trobem a Xavi Vidales i Jordi Hereu i Marc Comas i Christian Gómez.

Rally_Cervera_2022_domenech_marchal
Nacho Mateo

Encara dins dels quatre rodes motrius trobem el veterà Mini JCW de Joan Casals i Ediuard Ferran i el Subaru Impreza de Guillem Serna i Clara Arboix, dos cotxes diferents que segur ens donen molt d’espectacle sobre els trams cerverins.

Entre els dos rodes motrius hi haurà una bona representació de cotxes moderns com és el cas de Gil Membrado i Manel Muñoz que per aquesta prova canvien el seu Ford Fiesta Rally4 per un Peugeot 208 Rally4, o els Renault Clio Rally5 de Josep A. Domènech i Manel Marchal i Ares Lahoz i Nerea Campos. Entre els veterans d’aquesta categoria trobem el Vauxhall de Joan Bala Roca i Briggite Sauri, o el Peugeot 206 Joan Casanovas i Denisia Bianca.

Les copes arriben amb ganes de terra

La Challenge Rallycracks arribarà per primer cop a territori català després de les tres primeres curses a l’Aragó. El campionat arriba amb Pons i Planell destacats en la primera posició amb 39 punts d’avantatge per davant de Muntadas i Ylla. Fins a 11 cotxes seran a la línea de sortida a Cervera, un 27,5% del total d’inscrits.

Però la nota destacada de la Challenge serà la presència de Pep Bassas i Ramon Cornet amb un Ford Focus, que, tot i ser el mateix model que el de la Challenge, sortiran molt més endavant sense puntuar per la copa de promoció.

cornet-noguer-focus-cervera
Nacho Mateo

L’alta participació de la Challenge contrasta amb la del VolantRACC. La copa amb més solera del territori català tindrà 4 cotxes per a la disputa d’aquesta prova. Arnau Bartés arriba liderant el campionat amb 71 punts per davant de Pol Gómez amb 65 i Aleix Arcarons amb 60.

Al Campionat de Catalunya de Promoció hi trobem set cotxes inscrits. Encapçalen la llista Jordi San Andrés i Carlos Cabrero amb el petit Peugeot 106.

Per dissabte s’espera un temps canviant a Cervera amb una alta possibilitat de pluja.

Llista d’inscrits

Horaris

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments