Toyota surt campiona del món del W2RC 2023 després del triomf d’Al-Attiyah al Desafío Ruta 40

El Desafío Ruta 40 YPF, penúltima cursa de la temporada, va acabar amb el triomf de Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) que guanya la cursa per primera vegada. El vigent campió del món signa la seva tercera victòria aquesta temporada i consolida la seva posició de líder amb 189 punts.

Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) acaba tercer i segueix segon al campionat amb 138 punts. El seu company Juan Cruz Yacopini, acompanyat de Dani Oliveras acaba 2n i ocupa la 3a posició del campionat amb 109 punts.

El domini de l’Hilux permet a Toyota Gazoo Racing acumular punts suficients per renovar el títol de campió mundial de constructors.

A T3, Mitch Guthrie guanya per davant de Cristina Gutiérrez (Red Bull Can-Am Factory) i Austin Jones. A la classificació del W2RC, els tres pilots del Red Bull Off-Road Jr Team USA es queden al podi del campionat. Guthrie Jr pren la davantera (174 pts) davant de Jones (171 pts) i Seth Quintero (167 pts). A T4, l’experimentat Shinsuke Umeda (Xtreme Plus) va acabar el DR40. Es troba 2n al W2RC.

El Marroc dictarà sentència

Nasser Al Attiyah i Yazeed Al Rajhi van arribar a la sortida a La Rioja amb 30 punts de diferència, respectivament primer i segon al W2R, 136 punts i 106 punts. Marxen en les mateixes posicions al campionat, però el vigent campió del món ha ampliat el seu avantatge. Després del Dakar i el Sonora Rally, el qatarià va guanyar la tercera carrera de la temporada. Al Rajhi va guanyar l’Abu Dhabi Desert Challenge però va acabar tercer a Salta. La diferència ara és de 51 punts abans de la final, el Ral·li del Marroc: 189 punts per a Al Attiyah i 138 punts per a Al Rajhi. El segon lloc de Juan Cruz Yacopini (Overdrive Racing) al DR40 permet al pilot de 24 anys pujar al podi provisional del W2RC. L’argentí desbanca Sébastien Loeb (101 pts – BRX) amb 109 punts. Sebastian Halpern (X-raid Mini JCW) no va poder defensar el seu títol perquè se li va trencar la transmissió a l’etapa 4. L’argentí es troba ara cinquè a la general amb 90 punts.

El triplet de l’Hilux a la quarta cita del campionat permet a Toyota sumar els punts del primer i segon lloc d’Al Attiyah (25 punts) i Yacopini (20 punts) a la classificació de constructors. Amb 230 punts aconseguits al final del DR40 davant dels 127 del X-raid Mini JCW, Toyota Gazoo Racing ja té un avantatge suficient per assegurar-se, abans de la final, un nou títol de campió del món de constructor.

Mathieu Baumel, enfrontat en la classificació de copilots a Fabián Lurquin (BRX) i Timo Gottschalk (Overdrive Racing) en arribar a l’Argentina, també està fora de perill del retorn dels seus adversaris al Marroc. Aquests darrers es van perdre cadascun una cursa del campionat, el Dakar per al copilot d’Al Rajhi i el DR40 per al de Loeb. El francès suma 189 punts davant dels 119 de l’alemany, amb marge suficient perquè Baumel, ja campió del món el 2022, pugui renovar també el títol.

Pons Rallysport - Desafío Ruta 40

A T3, Mitch Guthrie va guanyar per davant de Cristina Gutiérrez i Austin Jones. Seth Quintero (Red Bull Off-Road Jr Team USA), Mattias Ekstrom (South Racing Can-Am) i Joao Ferreira (X-raid Yamaha) no van poder lluitar per la victòria per fallades mecàniques. Els tres nord-americans que eren al podi del campionat segueixen allà, però en un altre ordre. Guthrie, que va arribar 3r a la Rioja, és ara el líder amb 174 punts. Jones, líder després de tres carreres, es troba segon amb 171 punts. Quintero, segon després de Mèxic a un punt de Jones, queda tercer amb 167 punts. 7 punts separen els tres pilots. La categoria T3 continua sent la més ajustada del W2RC.

A T4, Shinsuke Umeda va derrotar el DR40. Aconsegueix 55 punts. Res de preocupar-se per Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory), àmpliament segur i amb el títol assegurat* a la T4 amb 189 punts.

Eduard Pons i Jaume Betriu van salvar el podi després d’una desafortunada averia mecànica a la jornada 3 per culpa del desgast d’una peça de la direcció que els va privar als lleidatans d’endur-se un triomf a la categoria T4 que tenien molt ben encarrilat.

“Aquesta prova ha estat una gran experiència per nosaltres, hem fet una gran feina amb l’Eduard i hem superat diferents tipus de situacions i dificultats que han anat apareixent. Teníem molt bon ritme, ens hauria agradat acabar la cursa sense problemes però les averies formen part d’aquest esport. Ens quedem amb les sensacions positives de que podíem guanyar la prova i amb moltes ganes de seguir amb el camí de preparació que culminarà al Dakar, on volem arribar-hi el més entrenats possible”.

Eduard Pons

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments