Les trencadisses de la segona etapa marquen el destí de l’Acròpolis 2023

Definitivament, aquesta Acròpolis 2023 no ha parat d’oferir-nos sorpreses. El bucle d’aquest dissabte a la tarda ha confirmat la situació amb els dos principals candidats del cap de setmana que ho han perdut tot: Thierry Neuville i Sébastien Ogier.

El belga ha estat la primera víctima del Ral·li de Grècia. En atacar malament un pas enfangat, quedava atrapat per un sot que li trencava immediatament la suspensió davantera dreta. Un avantatge per a Sébastien Ogier que es ficava en camí de signar la 59a victòria de la seva carrera. Però aquest camí que semblava fàcil es truncava en l’última especial.

El de Gap també patia una trencadissa de suspensió, en aquest cas la posterior esquerra, havent d’aturar el seu Yaris al costat de la carretera durant una estona abans de poder continuar. Al contrari que el belga, el francés podia arribar a la meta però cedint gairebé 4 minuts amb Kalle Rovanperä, el nou comandant d’aquest Ral·li de Grècia.

Salvat de punxades i problemes tècnics, el líder del campionat està comodament instal·lat en la primera posició. Amb més de 2 minuts d’avantatge sobre Dani Sordo i Elfyn Evans, el finlandès va camí d’aconseguir una tercera victòria aquest any després de Portugal i Estònia. Una bona manera de posar-se al dia després del seu accident a Finlàndia i sobretot de matar pràcticament el suspens en la lluita pel títol. A poc a poc, el pilot de Toyota s’acosta al seu segon títol mundial.

Per la seva banda, Sébastien Ogier ha caigut a la 4a posició exactament a 3’44”8 del seu veí de garatge. Si ara ha d’esperar problemes de Dani Sordo i Elfyn Evans per poder pujar al podi, el francès hauria de donar-ho tot a la Power Stage d’aquest diumenge per limitar els danys.

Esapekka Lappi (Hyundai) ha experimentat multitud de problemes amb un fre de mà trencat al matí abans de perdre la transmissió i l’alternador a la tarda. Mentre que Ott Tänak (M-Sport) es té que conformar amb arribar a la meta per preparar millor el seu diumenge. Tot i que no li queda res per jugar, obtindrà punts durant la Power Stage. Segur que està esperant al final d’aquesta temporada que s’està convertint en un malson per a ell i M-Sport.

Entre els Rally2, Mikkelsen es col·loca en primera posició després de tots els abandonaments que s’han produït durant la jornada d’avui. Greensmith és a només quatre dècimes amb un altre Skoda, mentre que Rossel amb el Citroën és a un minut i cinc segons.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments