La FIA Rally Star va donar la nota de color al RallyRACC 2023

Les 6 tripulacions seleccionades per formar part d’aquest nou programa de recerca de nous talents van competir en el seu penúltim esdeveniment durant el RallyRACC Catalunya. Romet Jürgenson va ser l’estrella, mostrant una agressivitat i una velocitat molt interessant per al púbic català.

Seleccionats a finals d’any d’una selecció mundial, 6 tripulacions, entre les quals una femenina, havien de participar en 6 curses de preparació el 2023. Després d’haver-se enfrontat ja a San Marino, al Weiz Rally, al Nova Gorica i al Saarema, el Fiesta Rally3 en idèntics taronja i blau van arribar al final de la seva formació a Catalunya.

El pilot estonià va ser capaç en algunes cronometrades acabar per davant d’alguns pilots més experimentats al volant de vehicles de la categoria Rally2.

RallyRACC_2023_FIARallyStar
Nacho Mateo

Es va respectar la jerarquia observada durant les curses anteriors. Romet Jürgenson va seguir compensant la seva sortida a San Marino, des de llavors tres victòries, un 2n lloc i un podi. El pilot de 23 anys ha confirmat que és un dels pilots més prometedors d’aquesta selecció.

Vaig ser un espectador aquí el 2019 i vaig somiar amb conduir algun dia per aquestes carreteres. La prova va anar molt bé. Vam guanyar la nostra categoria i això és positiu perquè encara no teníem un resultat sobre terra. Vam mostrar un ritme constant durant tot el cap de setmana i no només en una cronometrada i això és el que estic més content.

Darrere del estonià van sorgir algunes lluites, però els va faltar consistència. A Catalunya, José Abito Caparo va ser el principal perseguidor de Jürgenson, però el peruà va acabar sortint-se a la penúltima cronometrada. La seva retirada no va beneficiar a Taylor Gill, que sens dubte va tenir la velocitat per apuntar més alt. Un mal inici de l’esdeveniment va retardar el jove australià. Finalment va ser Max Smart qui va aconseguir la 2a posició després d’una cursa regular, però al que li va faltar una mica de velocitat.

RallyRACC_2023_FIARallyStar
Nacho Mateo

Els 6 equips es trobaran per darrera vegada aquesta temporada als trams de terra del Ral·li Lausitz d’Alemanya del 9 a l’11 de novembre. Al final d’aquest esdeveniment es revelaran els 4 candidats seleccionats per competir al JWRC 2024.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments