Extreme E: Drama final a la Season 3

Arribats a Xile, última parada de la tercera temporada de les sèries, la més parella que es recorda i sense cap mena de dubte, un final de temporada esbojarrat, mai vist abans en qualsevol altra disciplina del món del motor. Una vegada més, cap de setmana de double-header, doble cursa amb molts punts per repartir.

—– RONDA 9 —–

Acciona-Sainz i Rosberg RXR, els equips protagonistes, la lluita pel títol de la tercera temporada «Season 3» començava amb problemes per tots dos equips ja a les primeres voltes de la Q1. L’Equip Rosberg patia un incident amb l’equip McLaren, Kristoffersson era impactat fort per Tanner Foust xoc que va fer punxar a l’equip del campió de F1, fent-lo aturar a canviar de roda. Mentres, l’Acciona-Sainz amb Mattias Ekstrom, patia una aturada del seu vehicle Odissey 21 per falla elèctrica.

Jornada de dissabte amb molts infortunis, molts accidents importants i molt de drama, un cap de setmana dels més accidentats que es recordin a l’Extreme E. Hummer, Cupra, Veloce i Andretti quedaven fora de competició per accident en les seves mànigues de qualificació, d’aquests, l’únic que va poder aparèixer a les seves respectives curses finals va ser Veloce, que amb prou feines va prendre la sortida a la final, el cotxe no va poder completar la primera volta de la final.

Finalment, la victòria pel RXR remuntant després d’un inici difícil i gràcies a la badada de la Laia Sanz amb la pols de l’huracà que va impedir emprendre la marxa al Switch zone a temps per fer front a la represa de l’equip RXR Rosberg.

—– RONDA 10 —–

La jornada de diumenge començava amb la victòria a la Q1 de l’equip McLaren, qui aquest cap de setmana ha mostrat molt bon ritme, amb el debut de la pilot noruega Hedda Hösas en substitució de la pilot de Nova Zelanda, Emma Gilmour, que no va ser autoritzada a córrer per lesió.

Sense gaire més a destacar en el que quedava de qualificacions Acciona-Sainz i RXR Rosberg es citaven a la «Grand Final» per jugar-se el títol. Les duples de Mattias Ekstrom i la Laia Sanz i en Johan Kristoffersson amb la Mikhaela Ahlin-Kottulinsky es preparaven per viure un final de campionat d’absolut infart amb Acciona-Sainz partint com a favorit amb la seva condició de líder.

Ja a la final, al primer revolt Kristoffersson va aconseguir controlar una més que segura bolcada a alta velocitat, el que hagués estat un KO i hagués adjudicat el títol a l’equip espanyol gestionat per l’empresa catalana QEV Technologies.

Johan Kristoffersson es va poder desfer dels problemes, no per gaire temps, el seu vehicle arrosegava punxada i trencadissa de suspensió, tot feia preveure que el títol estava perdut per a l’equip alemany, Ekstrom liderava al «switch» on cedia el seient a la Laia Sanz qui havia d’arribar a meta per guanyar el títol. La resta d’equips, X44 de Lewis Hamilton també arrossegaven problemes.

Veloce amb l’australiana Molly Taylor es feia amb el lideratge de la final desfent-se de la Laia Sanz qui no va permetre quedar endarrerida i va intentar perseguir l’equip anglès, mentrestant, Kristoffersson feia la seva parada obligada a canviar de pilot, Mikhael Ahlin-Kottulisnky sortia a salvar l’honor de Rosberg RXR i intentar un miracle.

Per sorpresa, Johan Kristoffersson i Mikhaela Ahlin Kottulinsky van aconseguir guanyar el títol de campions de l’Extreme E, gràcies a una cadena d’infortunis propis de les curses i difícilment pronosticables, Laia Sanz va patir una bolcada tornant a pista després d’una «excursió» mentre perseguia l’equip Veloce.

Decepció majúscula per a la Laia Sanz i l’equip Acciona qui perdien el títol de la forma més cruel. Un títol que van tindre a tocar i que es va escapar a les últimes corbes de la prova, sens dubte un dels finals de temporada més salvatges mai vistos.

La victòria final va anar a mans de Veloce, aliè a tot el drama que anava succeint darrere i que pràcticament van conduir sols mentre els seus rivals patien tota mena de problemes i amb dificultats van poder acabar la final.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments