Un ajustat final a Vidreres dona el títol de la Challenge Rallycracks 2023 a Miquel Pons i Carles Planell

Set proves després, més de 360 km cronometrats i la Challenge Rallycracks es va decidir per només 2 punts de diferència

Aquesta final de temporada demostra la igualtat que s’ha viscut durant tot l’any amb un gran nivell de pilotatge per part de tots els participants

La prova començava amb males notícies per al pilot sensació de les últimes proves, Pere Rovira, que venia d’endur-se els dos últims ral·lis però havia d’abandonar per sortida de pista a les primeres de canvi. Nou escenari per als líders del campionat, Miquel Pons i Carles Planell, que ho tenien tot de cara per emportar-se la Challenge amb comoditat.

Però el Ral·li de Vidreres – Maçanet de La Selva, sempre difícil, va resultar encara més complicat per als participants de la Challenge amb alguns abandonaments importants. L’estira i arronsa entre Miquel Pons, Dani Muntadas i Adrià Torres va donar molta emoció al ral·li. En el cinquè tram i penúltim del ral·li Torres – Palma que s’havien col·locat en segona posició a menys de dos segons de Pons es sortien i es veien obligats a abandonar. Una gran desil·lusió ja que estaven quallant una de les millors actuacions de l’any.

Però les sorpreses no acabaven aquí. El líder de la prova i de la Challenge es sortia a dos revolts pel final de la prova, bolcava el seu Focus i perdia totes les opcions al triomf final. Tot i l’ensurt, la parella de l’Anoia podia tornar el cotxe a pista i acabar el ral·li, però en última posició a més de sis minuts dels vencedors.

Dani Muntadas Marta Ylla Rallycracks Focus
Francesc Rodríguez

Finalment el triomf en aquest Vidreres va caure en mans de Dani Muntadas i Marta Ylla que van quallar una actuació impecable arrodonint un final de temporada molt regular. En segona posició acabaven Rabell – Tort, mentre que Dot – Castellet eren tercers.

Finalment Miquel Pons sumava 217 punts, Dani Muntadas es quedava a només dos punts amb 215, mentre que Pere Rovira era el tercer amb 207. Tot i l’ensurt final, Miquel Pons comptava amb marge suficient per poder descartar el resultat de Vidreres i aconseguir el títol ja que Muntadas no havia sumat els escratx suficients per pendre-li la primera posició.

Rally_Cervera_Rallycracks_rovira_que
Nacho Mateo

Del videojoc a la realitat

La Challenge Rallycracks és una de les millors opcions per començar a competir en el món dels ral·lis. A part del seu baix pressupost per poder gaudir de l’esport, en el transcurs de La Retirada 2023 l’escuderia Rallycracks va organitzar una selecció on el millor temps en un simulador instal·lat a Camprodon tindria l’accés a competir en un cotxe real en un ral·li del campionat de Catalunya.

El guanyador d’aquest preuat premi va ser Adrià Romero, que va gaudir de l’experiència de la prova al costat d’un copilot experimentat com Carles Cortés, qui el va guiar per poder acabar la prova acabant en una destacable quarta posició.

Un altra de les novetats d’aquesta temporada, el cotxe Rallycracks Xperience, va estar pilotat en aquest ral·li per en David Moreno i Laura Berbel. Un primer tast a una Challenge on segur els podrem veure en curses posteriors.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments