El Rallye Monte-Carlo 2024 ja té llista d’inscrits oficial

La primera prova del Campionat del Món de Ral·lis d’enguany, el Rallye Monte-Carlo (25-28 de gener), ha reunit 70 competidors, i molts més haurien estat si l’Automobile Club de Mònaco no hagués restringit la participació a 70 equips, per manca de espai al Parc d’Assistència.

L’organitzador Automobile Club de Monaco ha publicat avui (8 de gener) la llista d’inscrits per a la inauguració de la temporada, que, per primera vegada des del 2021, se celebrarà a la ciutat amfitriona de Gap.

Toyota Gazoo Racing, l’actual campió de constructors del WRC, ha pujat Elfyn Evans, Takamoto Katsuta i Sébastien Ogier als GR Yaris Rally1. Ogier, que va néixer a Gap i ha guanyat la prova en nou ocasions, participarà en algunes proves aquest any.

La triple entrada de l’i20N Rally1 de Hyundai Motorsport inclou el campió del món del 2019 Ott Tänak, de nou a l’equip després d’una temporada a M-Sport, a més de Thierry Neuville i Andreas Mikkelsen. Aquest últim s’alternarà amb Dani Sordo i Esapekka Lappi aquesta temporada, i la seva participació a la primera ronda marcarà la seva primera sortida amb vehicle de la categoria reina al WRC des del 2019.

M-Sport Ford ha presentat dos cotxes Puma Rally1 per als joves Adrien Fourmaux i Grégoire Munster, amb l’equip britànic revelant la seva decoració a finals d’aquesta setmana.

El WRC2 té una forta participació. Yohan Rossel, Nikolay Gryazin i Marco Bulacia conduiran el Citroën C3 Rally2, mentre que Oliver Solberg conduirà un Škoda Fabia RS amb suport de fàbrica.
Sami Pajari, Stéphane Lefebvre, Jan Solans i Bryan Bouffier condueixen els nous Toyota GR Yaris Rally2 en la que serà la primera aparició del cotxe al WRC, mentre que altres participants destacats inclouen Chris Ingram, Nicolas Ciamin i Pepe López.

Rallye_MonteCarlo_2023_citroen c3 rally2
Nacho Mateo

Àxel Coronado estarà a la línia de sortida com a copilot de l’equatorià Fernando Andrade a bord d’un Renault Clio Rally5, mentre que l’actual campió de Catalunya de ral·lis, Alejandro Mauro també estarà present amb un Skoda Fabia Rally2. Una baixa d’última hora ha estat la de Joan Font, qui va anunciar la doble participació al Dakar i a la prova monegasca, però sembla que la seva inscripció no ha entrat dins de la llista de 70 inscrits que l’ACM ha acabat acceptant.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments