Resum de la temporada 2023 de ral·lis a Catalunya: pilots

La temporada de ral·lis ha abaixat la persiana amb el ral·lisprint del RACC i això significa que és el millor moment per fer balanç de què ha donat de si aquest 2023. A MotorEsport.cat hem decidit fer un repàs del més destacat i del que ens ha semblat més interessant.

Alejandro Mauro i Rodrigo Sanjuán han aconseguit el seu primer títol de campió repetint, 20 anys després, la gesta del seu compatriota Ricardo Triviño. Tot i que el de MAPO Motorsport ha estat el dominador de la temporada, és de justícia fer valdre el paper que han tingut altres pilots al llarg dels diferents ral·lis que han conformat el calendari.

La temporada va començar ben d’hora amb la disputa del Rally Lloret durant el mes de febrer, la prova amb seu a la Costa Brava tenia convidats especials que donaven la nota de color a la prova, amb un outsider com Pernía i el seu Hyundai i20 Rally2 s’emportava la prova, però veiem com un pilot de casa li feia curses. Xavi Vidales i el seu fidel copilot, Jordi Hereu, s’alçaven en aquest inici de temporada com a grans animadors del campionat i ho demostraven plantant cara a casa a un dels «cocos» del nacional.

RallyRACC_2023_ Vidales Hereu skoda fabia
Nacho Mateo

Aquesta gran actuació es va confirmar a la següent cursa, per la disputa del ral·li de La Llana a Ripoll, Vidales i Hereu aconseguien el primer triomf de la temporada, amb Francisco López i Borja Odriozola segons i un Alejandro Mauro – Rodrigo Sanjuán que ja començaven a treure el cap sobre l’asfalt, superfície on no eren experts, però on acabarien tercers.

La tercera prova de la temporada era al mes de maig per la disputa de l’Empordà. El duel entre Vidales i Mauro es va decantar a favor del mexicà a La Bisbal de l’Empordà on obtindria el seu primer triomf. Els vencedors de la Llana no podien repetir actuació després d’una punxada que els obligava a abandonar.

Amb la temporada iniciada Vidales i Hereu van decidir apostar pel campionat d’Espanya de ral·lis de terra, cosa que va deixar via lliure al pilot mexicà per començar la seva marxa triomfal cap al títol català. Amb l’arribada de la terra el domini encara va ser més clar per al pilot de MAPO, encadenant triomfs a Cervera, RallyRACC, Tàrrega i un altre cop sobre l’asfalt, al 2000 Viratges, en total ha sumat 5 triomfs al seu sarró.

Rally_Lloret_2023_porsche_domenech
Nacho Mateo

El segon lloc del català finalment ha estat per Xavi Domènech i Susanna Cercadillo al volant del Porsche 997 GT3 RS. El sabadellenc ha tret petroli en les proves d’asfalt d’aquesta temporada per pujar a la segona posició final, mateixa plaça que ha ocupat en la copa d’asfalt, també darrere del mexicà Alejandro Mauro. Domènech ha aconseguit la primera posició entre els dues rodes motrius de tracció posterior.

Rally Lloret Prere Rovira Suzuki Swift N3
Nacho Mateo

Interessant la quarta posició absoluta obtinguda per Pere Rovira gràcies a les grans actuacions en les proves de terra de final de temporada dins la Rallycracks i d’un bon resultat aconseguit al Lloret amb un Suzuki. El de Mollerussa ha acabat per davant de Marc Comas i el seu Skoda Fabia Rally2 en la classificació final i també ha assolit la primera posició entre els dues rodes motrius de tracció davantera.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments