Porsche – Penske recuperen el guardó de Daytona en un final d’infart

Porsche va tornar a guanyar a Florida. El fabricant alemany no guanyava la classificació general des de l’any 2003 i aquest diumenge va aconseguir la seva 19a victòria. També és la primera victòria d’un equip Roger Penske des de 1969.

Aquest cap de setmana, Dane Cameron, Matt Campbell, Josef Newgarden i Felipe Nasr han triomfat al volant del Porsche Penske Motorsport 963 número 7. El brasiler ha hagut de resistir la pressió de Tom Blomqvist (fill del campió mundial de ral·lis suec Stig Blomqvist) al final de la cursa.

El de Cadillac havia aconseguit posar-se al capdavant a 1h20 del final i semblava que anava directe al triomf. Però l’incendi que va esclatar al Lexus RC F GT3 número 12 conduït per Parker Thompson va decidir el contrari.

cadillac 31 blomqvist 24h daytona 2024

Durant la bandera groga després d’aquesta situació, el Porsche número 7 va passar menys temps als boxes i va sortir en primera posició. Això va provocar que durant l’última mitja hora hi hagués una intensa lluita final entre Nasr i Blomqvist.

Felipe Nasr va creuar així la meta com a vencedor, amb una mica més de dos segons d’avantatge sobre Blomqvist. L’Acura número 40 de Wayne Taylor Racing amb Andretti completava el podi d’aquesta 62a edició de les 24 Hores de Daytona amb Louis Delétraz, Jordan Taylor, Colton Herta i Jenson Button.

Retirada de Palou

Mala sort per a Alex Palou, el doble campió de la IndyCar participava en aquesta edició al volant del Cadillac #01 però les seves opcions es van truncar en plena matinada a Daytona quan el seu cotxes va aturar i es va haver de retirar passat l’equador de la prova.

El Cadillac groc era un dels candidats al triomf però el prototip americà que compartien Palou, Sebastien Bourdais, Scott Dixon i Van der Zande ja va patir problemes durant la primera part de la cursa quan van punxar un pneumàtic en trepitjar restes d’un altre cotxe, el que va suposar perdre tres voltes respecte als líders. Hores més tard el problema mecànic els deixava definitivament fóra.

Ferrari guanya en GTD Pro i dos catalans acaben en el podi de GTD

Un altre fabricant llegendari va guanyar diumenge. El Ferrari número 62 de Risi Competizione va guanyar en GT3. El 62 va creuar victoriós la línia de meta amb Daniel Serra. El brasiler va estar acompanyat per Davide Rigon, Alessandro Pier Guidi i James Calado. El quartet va vèncer l’AO Racing Porsche “Rexy”, que va sortir des de la pole position, i el seu trio de pilots format per Seb Priaulx, Laurin Heinrich i Michael Christensen. El tercer lloc va per al número 1 Paul Miller Racing BMW, copilotat per Bryan Sellers, Madison Snow, Neil Verhagen i Sheldon van der Linde.

En aquesta categoria, l’equip Heart of Racing on hi participa el català Alex Riberas al volant d’un Aston Martin Vantage GT3, va acabar en quarta posició, just per davant d’un altre català, Dani Juncadella, que en la seva nova etapa amb Corvette van tancar el top5 després de patir problemes mecànics que els feien perdre un parell de voltes a boxes.

corvette 24h daytona 2024 juncadella

En LMP2, la victòria va ser per al número 18 Era Motorsport Oreca 07 del quartet Ryan Dalziel, Dwight Merriman, Connor Zilisch i Christian Rasmussen. Crowdstrike Racing d’APR ocupava el segon lloc amb George Kurtz, Colin Braun, Toby Sowery i Malthe Jakobsen. Felipe Massa va acabar al podi en 3a posició amb el Team Riley, acompanyat de Gar Robinson, Felipe Fraga i Josh Burdon.

Finalment, a GTD, el Mercedes AMG GT3 número 57 de Winward Racing va guanyar amb Russell Ward, Daniel Morad, Phillip Elis i Indy Dontje. El català Miguel Molina va acabar en segona posició amb el Ferrari 296 GT3 número 21 d’Af Corse, mentre que un altre català fent les ameriques, Albert Costa, va tancar el podi d’aquesta categoria amb un altre Ferrari.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments