Abarth presenta una edició limitada del 695 pel seu 75è aniversari

L’Abarth 695 75th Anniversary és una edició limitada molt especial. A més de commemorar el 75è aniversari d’Abarth, podria ser l’últim model amb motor de combustió interna.

Abarth, coneguda per l’emblema Scorpio, va néixer el 31 de març de 1949, quan Carlo Abarth i el conductor Guido Scagliarini van fundar Abarth & C. Des de llavors, la marca s’ha convertit en sinònim d’estil i rendiment. El seu primer cotxe –el 204 A, derivat del Fiat 1100– va permetre a Tazio Nuvolari guanyar la seva darrera cursa l’any 1950. Des d’aleshores, la història d’Abarth està plena de rècords, amb la marca que combina sempre el màxim rendiment, l’artesania i un gran refinament tècnic.

Amb models emblemàtics com el Fiat-Abarth 595, les dècades de 1950 i 1960 van estar marcades per rècords i èxits a la pista. Adquirit pel Grup Fiat l’any 1971, Abarth va continuar la seva llegenda amb models com el Fiat 124 Abarth i el 131 Abarth. L’any 2008, la marca va llançar una nova gamma de models centrada en el motoresport.

El 2022, Abarth es va expandir a nivell mundial, llançant el nou Abarth Pulse al Brasil, el seu primer SUV, i va anunciar una associació estratègica amb Stellantis Motorsport. El punt culminant va ser el llançament del potent Nou Abarth 600e Scorpionissima, una edició limitada de 1.949 unitats, que promet conquerir els entusiastes.

Abarth celebra el seu aniversari amb el llançament de l’edició especial Abarth 695 75° Anniversario, limitada a 1.368 unitats, un homenatge al seu motor 1.4 T-Jet de 1.368 cc. Impulsat per un turbocompressor Garrett GT 1446, ofereix 180 CV de potència i 250 Nm de parell, arribant a una velocitat màxima de 225 km/h i accelerant de 0 a 100 km/h en 6,7 segons. L’escapament es fa ressò de l’icònic Record Monza amb una vàlvula activa, mentre que els amortidors Koni FSD garanteixen un rendiment excepcional.

El disseny exclusiu inclou un logotip dedicat i pintura d’escorpí daurat al sostre, detalls daurats i adhesius «75° aniversari». Destaquen les llandes d’aliatge daurat de 17 polzades i el sistema de frenada Brembo.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments